Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Несподівано: заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподівано: заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі

У міжсезоння заморожені овочі та фрукти можуть стати відмінним джерелом вітамінів і макроелементів для нашого організму.

28 грудня 2022, 05:25 comments1286
Поділіться публікацією:

Багато хто вважає, що заморожені овочі та фрукти — це напівфабрикат, який не несе в собі жодної цінності та користі, проте це твердження докорінно не вірне.

Несподівано: заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі

Заморожені овочі/ Фото з відкритих джерел

На думку фахівців, у заморожених продуктах міститься вітамінів не менше, а іноді навіть і більше, ніж у свіжих овочах та фруктах.

Виявляється, щоб наситити організм вітамінами і корисними мікро/макро елементами цілком вистачить вживання заморожених продуктів. Це пов'язано з тим, що овочі та фрукти заморожують у той момент, коли вони знаходяться "на піку своєї зрілості", а значить у них знаходиться "на піку" й концентрація корисних речовин. Варто розуміти, що в заморожування не йдуть недозрілі або перестиглі "екземпляри". Таким чином, заморожені овочі містять велику кількість вітамінів і не втрачають свої корисні властивості.

У той же час, свіжі овочі та фрукти можуть потрапляти на прилавки магазинів та ринків лише за кілька діб після збору. Це знижує їх корисні властивості. Також свіжі овочі та фрукти швидко псуються і купуючи їх у великій кількості люди просто не встигають вжити все в їжу, що призводить до псування продуктів.

Дієтологи радять не забивати холодильник на тиждень наперед, а купувати щодня невелику порцію овочів/фруктів/зелені, які ви зможете з'їсти протягом 1-2 днів. В іншому випадку рекомендується купувати заморожені овочі/фрукти та використовувати їх у їжу, розморожуючи невеликими порціями.

Раніше "Коментарі" писали: Простіше простого: яку зелень можна виростити взимку на підвіконні. Взимку, як ніколи, нам не вистачає вітамінів та свіжої, ароматної зелені. На допомогу приходить підвіконня, на якому, за бажанням, можна організувати цілий міні-город.

Читайте також: Як правильно пити воду: поради фахівця. Вода виконує роль унікального та універсального розчинника, в якому відбуваються основні біохімічні процеси всіх живих організмів на нашій планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини