Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Краща дієта для тих, хто активно займається спортом
commentss НОВИНИ Всі новини

Краща дієта для тих, хто активно займається спортом

Кето-харчування набирає все більшої популярності

5 вересня 2021, 11:12
Поділіться публікацією:

Кето-дієта допомагає швидко спалювати жир завдяки тому, що при такому типі харчування ви практично не вживаєте вуглеводи. Однак корисне таке харчування тільки для втрати саме жирової тканини. Відмінною особливістю цієї дієти від інших є акцент на жирах, а не на білках. Шанувальники кето-дієти вважають, що при такому раціоні організм почне витрачати енергію шляхом спалювання власного жиру, пише healthline.

Краща дієта для тих, хто активно займається спортом

Дієта (фото з відкритих джерел)

Виключає кето-дієта насамперед вуглеводи, особливо швидкі: фрукти, цукор, злаки, бобові, крупи, крохмалисті овочі, борошняне. Кето-харчування набирає все більшої популярності серед тих, хто не тільки худне, а й захоплюється силовими тренуваннями, тобто збільшує м'язову масу. Однак кето-дієта підходить тільки для спалювання жиру, зазначають дослідники, а не для нарощування м'язів.

Хоча дієта і сприяє значному схудненню, але дотримуватися її довше кількох місяців дієтологи не рекомендують. Однак ця дієта категорично протипоказана людям із діабетом першого типу. Ендокринологи вважають, що тим, у кого низький інсулін, дієта може погіршити його роботу внаслідок накопичення кетонів.

Нагадаємо, деякі дієти виявилися корисними не тільки для схуднення, але і для продовження життя. Читайте далі, щоб дізнатися, яка їжа впливає на зниження ризику смерті. При вивченні даних тисяч людей і наукових робіт фахівці з'ясували, що саме джерело їжі помітно впливає на зв'язок між споживанням вуглеводів і смертністю. Зокрема, низьковуглеводні дієти з переважанням джерел білків і жирів тваринного походження (баранина, яловичина, свинина і курка) були пов'язані з вищою смертністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини