Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Чи допомагає біг схуднути: що кажуть експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагає біг схуднути: що кажуть експерти

Експерти розповіли, чи можна позбутися від зайвих кілограмів за допомогою одного бігу і скільки повинна тривати пробіжка

24 травня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Біг — найдоступніший і універсальний вид фізичної активності, який позитивно впливає на весь організм, підвищуючи його витривалість. Але чи можна схуднути за допомогою одного бігу і скільки повинно тривати тренування?

Чи допомагає біг схуднути: що кажуть експерти

Чи допомагає біг схуднути (фото з відкритих джерел)

Щодо користі бігу для схуднення сперечаються експерти з усього світу, а все тому, що у кожного організму свої особливості й підхід до спалювання жиру. Для одних людей буде достатньо одного бігу, а іншим може знадобитися додаткове навантаження та дієта.

Експерти сходяться на думці, що оптимальний час пробіжки повинен бути близько 45 хвилин на день, але все залежить від індивідуальних параметрів і вихідних даних. До того ж для досягнення швидкого результату потрібно переглянути свій режим харчування.

За словами фахівців, біг дійсно допомагає позбутися від зайвих кілограмів, але пробіжки потрібно поєднувати з силовими тренуваннями, щоб не втратити з жировою масою і м'язи. Найкраще віддати перевагу високоінтенсивним тренуванням (бігу по сходах, наприклад).

Також експерти не рекомендують їсти перед пробіжкою. Ідеальний час вживання їжі — за 3 години перед тренуванням, щоб організм встиг її переварити та відправити частку енергії у кровотік.

Раніше ми повідомляли, які фізичні вправи слід робити під час підготовки до тривалих забігів, щоб подолати дистанцію швидше, аніж суперники.

Крім того, видання "Коментарі" повідомляло, що існує думка, що бігом протипоказано займатися натщесерце. Тріатлет і тренер RedLava Team Олександр Халаманов розповів, чи дійсно біг на голодний шлунок може нашкодити здоров'ю. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини