Головна Новини Дозвілля фільми і серіали "Він змінив життя багатьох": помер другий творець легендарного Скубі-Ду
commentss НОВИНИ Всі новини

"Він змінив життя багатьох": помер другий творець легендарного Скубі-Ду

Причиною смерті відомого мультиплікатора стала деменція з тільцями Леві

10 листопада 2020, 13:41
Поділіться публікацією:

На 82 році життя помер один з творців легендарного мультсеріалу "Скубі-Ду" Кен Спірс. Відомо, що другий автор Джо Рубі помер в серпні цього року.

"Він змінив життя багатьох": помер другий творець легендарного Скубі-Ду

Помер другий творець культового мультсеріалу. Фото: pikabu

Його син Кевін Спірс повідомив, що причиною стала деменція з тільцями Леві (це деменція, що клінічно визначається синдромом паркінсонізму і виникненням прогресуючого когнітивного розладу вже протягом першого року захворювання).

"Кена завжди будуть пам'ятати за його дотепність, дар оповідача, його відданість родині та сильну робочу етику. Кен не тільки справив незабутнє враження на свою сім'ю, а й торкнув життя багатьох як один з творців "Скубі-Ду". Кен був зразком для наслідування для нас протягом всього свого життя, і він буде жити в наших серцях", — сказав Кевін.

Кен був родом з Лос-Анджелеса. Свою кар'єру він почав в 1959 році, коли влаштувався працювати звуковим редактором в компанію Hanna-Barbera Productions. Саме там Спірс і познайомився з Джо Рубі, з яким вони через деякий час вирішили розпочати власну справу. Завдяки цьому і з'явився культовий "Скубі-Ду", який так полюбився багатьом глядачам.

Пілотна серія цього мультсеріалу вийшла в 1969 році. Головними персонажами в ньому є четверо підлітків і собака Скубі, яка вміє розмовляти. У кожній новій серії з цією компанією траплялися дивні ситуації, з яких вони повинні були знайти вихід.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, помер один з творців легендарного Скубі-Ду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини