Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Що подивитися 9 травня - список сильних фільмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що подивитися 9 травня - список сильних фільмів

Фільми про Другу світову війну змушують по-іншому подивитися на події 1939-1945 років

9 травня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

Дев'ятого травня в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня в нашій країні заборонені масові заходи. Проте пам'ять загиблих можна вшанувати вдома.

Що подивитися 9 травня - список сильних фільмів

Фільми на 9 травня - список сильних кінострічок. Фото: cdnimg.rg.ru

Згадати про подвиги наших предків допоможуть тематичні фільми про війну. Сайт "Коментарі" створив підбірку сильних фільмів, як допоможуть вам перенестися в атмосферу 1939-1945 років.

1. "Гра в імітацію"

Американський історичний трилер розповідає про геніального британського математика та "батька" сучасної інформатики Алана Тюрінга. Він зробив неймовірне — разом зі своєю командою зламав код німецької шифрувальної машини "Енігма". Саме це допомогло Антигітлерівській коаліції перемогти у Другій світовій війні.

Майстерна гра акторів і динамічний розвиток подій не залишать вас байдужими.

2. "Список Шиндлера"

Ця американська історична драма знаходиться у списку 250 найкращих фільмів за версією IMDb. Історія заснована на реальних подіях.

У кінострічці розповідається про подвиги німецького бізнесмена Оскара Шиндлера під час Другої світової війни. Бувши членом нацистської партії, Шиндлер отримує доступ до справ Освенцима і йде на все, щоб дарувати життя і свободу великій кількості польських в'язнів єврейського походження.

3. "В бій йдуть тільки "старики"

Це радянський військовий художній фільм режисера Леоніда Бикова, знятий в Україні на кіностудії ім. Олександра Довженка у 1973 році.

У фільмі йдеться про бойові будні гвардійського полку льотчиків-винищувачів під час німецько-радянської війни, здебільшого — другої "співочої" ескадрильї.

У кінострічці виконуються народні та естрадні пісні, в тому числі російська пісня "Смуглянка" та українська "Ніч яка зоряна".

Фільм наповнений переживаннями та реальними історіями з життя людей того часу.

4. "Піаніст"

У фільмі розповідається про реальне життя польського піаніста Владислава Шпільмана. Головний герой — музикант разом з іншими євреями був відправлений у варшавське гетто, однак йому вдалося втекти і сховатися.

Йому доводиться провести кілька років, ховаючись по чужих квартирах і спостерігаючи за життям міста з вікна.

Життя у нелюдських умовах прирікає піаніста на голодну смерть. Вижити обдарованому музикантові допомагає німецький офіцер.

5. "Хлопчик у смугастій піжамі"

Цей фільм дещо відрізняється від усіх зазначених вище.

Кінострічка показує нам життя маленького хлопчика Бруно — сина коменданта концентраційного табору. Після переїзду він випадково знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, який живе з іншого боку огорожі табору, і вони стають друзями. Проте згодом родина Бруно знову переїжджає.

Хлопчик вирішив попрощатися зі своїм другом, тому робить підкоп і заходить на територію табору. Фільм закінчується трагічно, проте реалістично для того часу.

Дитяча наївність, справжня дружба та жорстокість війни — усе це можна знайти у вказаній кінострічці.

Раніше сайт "Коментарі" розповідав, який фільм став найкасовішим за час пандемії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини