Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Режисер серіалу HBO "Чорнобиль" Юхан Ренк вперше відвідав зону відчуження
commentss НОВИНИ Всі новини

Режисер серіалу HBO "Чорнобиль" Юхан Ренк вперше відвідав зону відчуження

На минулих вихідних він з'їздив в Прип'ять

22 вересня 2020, 19:48
Поділіться публікацією:

Режисер відомого серіалу "Чорнобиль" від НВО вперше приїхав до Києва, а також побував у Прип'яті на минулого тижня. Юхан Рейк став творцем серіалу, який показав реальну історію трагедії на Чорнобильській АЕС, передає видання segodnya.

Режисер серіалу HBO "Чорнобиль" Юхан Ренк вперше відвідав зону відчуження

Юхан Рейк і Олексій Бреус. Фото: segodnya

Ця картина для багатьох іноземців стала справжнім відкриттям: вони змогли в дрібних деталях спостерігати за життям людей того часу. Режисер вперше зміг побачити Прип'ять своїми очима, і там же познайомився з оператором Чорнобильської станції Олексієм Бреусом.

Більшість сцен знімали в Литві, тому що там діє система кеш-рібейтів, яка дозволяє повернути до 40 відсотків витрачених грошей. Така система є майже у всіх країнах Європи. Тому Юхан розповів, що якби в Україні було таке можливо, то зйомки проходили б саме на її території.

Про свою першу поїздку до Прип'яті режисер написав у своєму Instagram, прикріпивши до повідомлення серію свіжих фотографій. Він відвідав пожежну частину, лікарню, квартиру Дятлова і інші частини міста.

"Квартира 39; Анатолія Дятлова. Лиходій, козел відпущення, жертва. Зрештою, я виявився в ній, в повністю поглиненої рослинністю Прип'яті.", — поділився він своїми враженнями про поїздку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини