Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Рекордсмени в номінаціях на Оскар за усю історію: хто виграв найбільше, а хто головний невдаха
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордсмени в номінаціях на Оскар за усю історію: хто виграв найбільше, а хто головний невдаха

Хто за майже 100-річну історію "Оскара" отримав найбільше номінацій у спробі здобути перемогу.

11 березня 2024, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У США завершилась 96-та церемонія "Оскар", яка назвала кращих у сфері кіно за 2023 рік. Найкращим фільмом став "Оппенгаймер", який був номінований одразу у 13 категоріях. Однак є фільми, кіностудії та актори, які мали ще більше номінацій. Портал "Коментарі" підготував добірку рекордсменів в номінаціях на "Оскар".

Рекордсмени в номінаціях на Оскар за усю історію: хто виграв найбільше, а хто головний невдаха

Премія "Оскар". Фото з відкритих джерел

Якщо враховувати кіностудії, то лідером за номінаціями на "Оскар" є Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), яка мала 64 спроби виграти статуетку. Однак змогла перетворити номінації на 13 статуеток. 

Другим у списку за найбільшою кількістю номінацій виявився легендарний мультиплікатор Волт Дісней. Він отримав рекордні серед людей 59 номінацій. Саме Волт Дісней виграв найбільшу кількість премій "Оскар" — 26.

Після Волта Діснея з 54 номінаціями на "Оскар" йде композитор Джон Вільямс, який є лавреатом п’яти премій. Він написав музику до таких відомих творів як "Зоряні війни", "Сам удома", "Гаррі Поттер", "Парк Юрського періоду" та інші.

Беззаперечним лідером серед жінок, номінованих Академією кінематографічних мистецтв і наук, є Меріл Стріп. На рахунку американської акторки 21 номінація та три премії "Оскар". Однак за кількістю премій "Оскар" вона поступається Кетрін Хепберн, яка отримала чотири премії "Оскар" — більше ніж будь-який актор чи акторка.

Серед чоловіків акторів найбільше номінацій має 86-річний Джек Ніколсон. Він 12 разів номінувався на "Оскар" та отримав три статуетки.

В одній з найважливіших номінацій премії "Оскар" за найкращий фільм лідерами є одразу три фільми, які отримали 14 номінацій:

  • "Титанік" (1997) – 11 "Оскарів"
  • "Все про Єву" (1950) – 6 "Оскарів"
  • "Ла-Ла Ленд" (2016) – 6 "Оскарів"

Фільм "Оппенгаймер" наблизився до рекордсменів отримавши 13 номінацій.

Найбільш нещасливим на премії "Оскар" виявився американський режисер Роланд Андерсон, який отримав аж 15 номінацій на "Оскар", однак жодного разу не зміг отримати нагороду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар".

Також "Коментарі" писали про найдорожчі фільми в історії кіно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини