Головна Новини Дозвілля фільми і серіали П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді

Опубліковано список маніяків, які існували насправді, і їх історії стали основою для кіносюжетів

25 жовтня 2021, 17:15 comments1190
Поділіться публікацією:
Багато фільмів засновані на реальних подіях, тому вони нерідко здаються страшніше вигадки. Представляємо добірку відомих кінокартин, знятих про маніяків, які існували насправді.

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді

Кадр із фільму "Гарний, поганий, злий"

"Гарний, поганий, злий" — Тед Банді

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді - фото 2


Це американський серійний вбивця і викрадач людей, який орудував в середині 1970-х років. Його жертвами ставали молоді дівчата, але їх точне число невідоме. Завдяки своїй харизмі та привабливості він швидко знаходив спільну мову з представницями прекрасної статі, після чого викрадав, вбивав їх і розчленовував. Його посадили в тюрму і засудили до смертної кари, але вирок виконали лише через 10 років після арешту. Про цю людину розповідається у фільмі "Гарний, поганий, злий", де головну роль зіграв Зак Ефрон.

"Психо" — Ед Гін

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді - фото 3

Один з "культових" вбивць США, який розчленовував своїх жертв і робив з їх шкіри одяг і предмети інтер'єру. Його визнали неосудним, і залишок своїх днів Гін провів в психіатричній лікарні. Там він помер від зупинки серця, викликаної раком у 84 роки. Його образ знайшов своє втілення в персонажа Норманові Бейтс, а його непрості стосунки з тиранічною матір'ю лягли в основу літературної трилогії "Психоз" Роберта Блоха. По ній був знятий фільм "Психо" Альфреда Хічкока (1960).

"Монстр" — Ейлін Уорнос

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді - фото 4

Серійна вбивця, яка разом зі своєю коханою Тірією Мур позбавила життя сімох чоловіків — нібито в рамках самозахисту. Її засудили до 6 смертних вироків, у 2002 році її стратили шляхом смертельної ін'єкції. Історія Ейлін лягла в основу фільму "Монстр".

"Зодіак" — Зодіак

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді - фото 5

Цей злочинець тримав в страху Сан-Франциско в кінці 1960-х-початку 1970-х роках. Його особа досі не ідентифікована. За заявами "Зодіаку", він убив 37 людей, проте поліція впевнена лише в семи нападах. Двом жертвам вдалося вижити. Про загадкового вбивцю написана книга, а потім на екрани вийшов і однойменний фільм.

"Мерзла земля" — Роберт Хансен

П'ять маніяків з фільмів, які існували насправді - фото 6

На вигляд Роберт був зразковим сім'янином, але виявилося, що він ненавидить молодих дівчат і жадає їх вбивати. З 1971 по 1983 роки він зґвалтував і позбавив життя близько 20 жінок — в основному, у віці 17-20 років. Він був засуджений до 461 року ув'язнення. Образ серійного вбивці втілив на екрані Джон Кьюсак у трилері "Мерзла земля".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які книги засновані на реальних подіях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини