Головна Новини Дозвілля книги ТОП-5 цікавих книг, заснованих на реальних подіях
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 цікавих книг, заснованих на реальних подіях

Ці книги допоможуть скрасити ваш вечір

18 листопада 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Якщо ви любите читати книги, засновані на достовірних фактах, правдивих історіях і особистому досвіді героїв, тоді ця захоплююча добірка точно для вас.

ТОП-5 цікавих книг, заснованих на реальних подіях

фото з відкритих джерел

"Таємнича історія Біллі Міллігана", Деніел Кіз

Багато людей знають Біллі Міллігана, як американського громадянина, якому було поставлено діагноз "множинна особистість". У ньому "уживалося" відразу 24 альтер-его, різної статі та віку. Його звинуватили в кількох пограбуваннях і трьох зґвалтувань, але адвокат чоловіка заявив про невинність підсудного, стверджуючи, що ці злочини були вчинені його альтернативними особистостями, без його відома. Біллі став першою людиною в історії США, якого визнали невинним в скоєнні злочинів через його психічний розлад.

Автор книги присвятив кілька років свого життя вивчаючи історію Міллігана, він навіть спілкувався з ним особисто, а також з іншими людьми, причетними до його справі. У своїй роботі він намагається занурити читачів в хронологію подій навколо героя.

"Зодіак", Роберт Грейсміт

Ця книга розповідає про одного з найвідоміших серійних убивць — Зодіака, який орудував в Сан-Франциско в кінці 1960-х років. Його особу не встановили ​​досі. Злочинець "грав" з поліцією і ЗМІ, відправляючи їм свої листи з шифрами. Він також відправив чотири криптограми, в яких розповів про себе, але розшифрувати вдалося тільки три з них. Роберт Грейсміт був одержимий вбивцею протягом 13 років і в цій книзі опублікував результати свого розслідування, припустивши, хто може бути Зодіаком.

"Злови мене, якщо зможеш", Френк Вільям Абігнейл

Багато хто вже знайомий з історією Френка Абігнейла, тому що вона лягла не тільки в основу книги, а й фільму, знятого Стівеном Спілбергом у 2002 році. Це автобіографія авантюриста, який переступив межу закону в 16 років і проводив по всьому світу такі афери, що поліція просто розводила руками.

"Вуличний кіт на ім'я Боб", Джеймс Боуен

Ця автобіографічна книга також була екранована у 2016 році, в ній розповідається про дружбу колишнього наркомана і бездомного кота, яким пощастило знайти один одного. Автор ділиться з читачами своїм складним життєвим періодом, власними помилками, героїновою залежністю. Він розповідає про те, як в його житті з'явився Боб і допоміг йому "зцілитися". Дуже душевна історія ...

... Вона ж "Грейс" Маргарет Етвуд

У 1843 році в Канаді відбулося жорстоке вбивство, яке досі покрито якоюсь загадкою. Був убитий господар будинку і його вагітна коханка. У злочині звинуватили юну служницю Грейс Маркс і її спільника. Чоловіка повісили, а дівчина вийшла на свободу через 29 років. Адвокат довів, що вона не сповна розуму. Автор книги пропонує свою версію того, що відбувається і допомагає читачам зрозуміти, якою ж була служниця Грейс.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які захоплюючі книги можна прочитати на одному диханні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини