Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Кривавий борщ, шабаш та нечиста сила - в Бразилії зняли серіал про українських емігрантів (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кривавий борщ, шабаш та нечиста сила - в Бразилії зняли серіал про українських емігрантів (Відео)

Трилер посилається на українську міфологію, а самі українці постають як втілення нечистої сили

2 лютого 2021, 21:41 comments1486
Поділіться публікацією:








Бразильський стрімінговий сервіс Globoplay зняв трилер "Desalma" (Бездушні), який оповідає про сім'ї українських емігрантів, які живуть у вигаданому містечку на півдні Бразилії. Українські традиції представлені в серіалі втіленням нечистої сили.

Кривавий борщ, шабаш та нечиста сила - в Бразилії зняли серіал про українських емігрантів (Відео)

Бездушні українці. Фото: Globoplay

За сюжетом, українці заснували місто Бригида, де події починають розвиватися в 1988 році, коли під час святкування Івана Купала таємничо зникає молода дівчина Галина. З того моменту це свято заборонено. Проходить 30 років і в містечко повертається вже дорослий учасник тих подій і привозить із собою родину. Після чого він гине за загадкових обставин.

Дія трилера розгортається в двох часових відрізках: сьогодення і 80-ті, коли почали відбуватися таємничі події.

Дійових осіб в серіалі достатньо, і всі вони мають якості, навіяні як українськю міфологією, так і стереотипами

У числі головних героїв присутній дуже багатий власник величезного підприємства, на якому працює переважна більшість жителів містечка. Свій бізнес він підняв на розведенні свиней.

Більшість персонажів ходить в вишиванках і живе в будинках, обвішаних вишитими серветочками (не рушниками), дівчата носять на головах вінки, стара відьма співає народні пісні в якості заклинань.

"Маруся раз-два-три ..." — звучить досить зловісно на тлі темного похмурого лісу.

В одній зі сцен автори віддали належне українському борщу, щоправда, про рецепт вони навряд чи чули, тому він представлений у вигляді кривавого пюре. У фільмі присутні український гопак, згадки Горбачова, Росії, Чорнобиля. Також атмосферно зображений "національний" шабаш, який чомусь супроводжує святкування Івана Купала.

Як зазначено на сайті сервісу, команда, що працювала над створенням серіалу складається повністю з бразильців. Серіал знятий в жанрі містичного детективу і налічує 10 серій, які, найімовірніше будуть продовжені на другий сезон.

Прем'єра на стрімінговому сервісі відбулася 22 жовтня 2020 року.


Раніше українці вже ставали головними героями зарубіжних серіалів. "Коментарі" розповідали про серіал "Шпигунське ремесло", знятому Netflix , який оповідає про вбивство Бандери і отруєння Ющенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини