Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Фестиваль «Нове українське кіно» стартує з 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Фестиваль «Нове українське кіно» стартує з 1 вересня

Кращі хіти сезону

31 серпня 2020, 14:27
Поділіться публікацією:

З 1 вересня і до 31 жовтня запускається другий фестиваль "Нове українське кіно", метою якого є показ кращих українських робіт сезону. Приєднатися до участі можуть будь-які хто з охочих кураторів та активістів. Головна умова: запропонувати простір для проведення показів. Про це пише видання kinowar.

Фестиваль «Нове українське кіно» стартує з 1 вересня

Фестиваль «Нове українське кіно» стартує з 1 вересня. Фото: unsplash.

Для того, щоб стати учасником цього фестивалю, необхідно заповнити спеціальну форму на сайті організаторів. Показувати фільми у своєму місті дозволено тільки на некомерційній основі.

У список фільмів увійшли: "Мої думки Тихі", "Додому", "Дике поле", "Крути 1918", "Місто, в якому не ходять гроші".

У фільмі "Мої думки тихі" розповідається про звукорежисера, який переживає непрості часи. Але доля дарує йому унікальний шанс: записати звуки українських птахів. А якщо вдасться зловити спів рідкісного птаха, то можлива навіть поїздка в Канаду, до замовників цього проекту. Але творчі плани головного героя порушує мама, оскільки збирається їхати разом з ним.

У драмі "Додому" розповідається про кримського татарина Мустафу, у якого помирає старший син. Батько їде за молодшим у Київ, щоб забрати його на батьківщину і виховати згідно з мусульманськими традиціями.

Істерн "Дике поле" є екранізацією роману Сергія Жадана "Ворошиловград". Головний герой змушений повернутися у своє рідне місто на Донбасі.

Фільм "Крути 1918" знятий по реальній історії бою на залізничній станції Крути. На тлі вирішальних подій в країні два брата закохуються в одну дівчину.

"Місто, в якому не ходять гроші" — драма, яка створена на основі однойменної повісті Кузьми Скрябіна. Робота над фільмом тривала близько 5 років. Кузьма виступив сценаристом і оповідачем фільму — його закадрова розповідь записаний ще у 2013 році, за два роки до загибелі автора.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, ТОП-7 фактів зі світу кіно, які знають лише одиниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини