Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Чи варто дивитись Аватар 2: Шлях води. Огляд на фільм
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто дивитись Аватар 2: Шлях води. Огляд на фільм

Через 13 років від прем'єри у світовий прокат виходить продовження культової стрічки "Аватар: Шлях води". Цього разу події фільму значну частину часу будуть відбуватись у підводному світі планети Пандора.

14 грудня 2022, 12:00 comments5144
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 15 грудня в Україні стартує в прокаті фільму режисера Джеймса Кемерона "Аватар 2: Шлях води". Це сиквел стрічки "Аватар", який вийшов у 2009 та зібрав неймовірну касу у 2,8 млрд доларів, що дозволило стати фільму найбільш касовим кіно в історії. Чи варто йти на другу частину фільму "Аватар" повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Браяна Вінера з The Daily Mail.

Чи варто дивитись Аватар 2: Шлях води. Огляд на фільм

Персонаж з фільму "Аватар: Шлях води". Фото: з відкритих джерел

Браян Вінер одразу зазнає, що фільм є надзвичайно довгим, адже тривалість стрічки "Аватар 2: Шлях води" складає 3 години 10 хв.

Фільм починається з того, що ми повертаємось до світу Пандори через багато років. А головний герой Джек Саллі став повноправним членом племені блакитношкірих На'ві та живе зі своєю партнеркою Нейтірі та дітьми.

Але цю ідилію руйнують "небесні люди", які прийшли перетворити Пандору на свій новий дім знищивши місцеве населення. Такі події змушують Саллі очолити опір проти загарбників.

Критик зазначає, що неписане правило до науково-фантастичних фільмів "чим більший бюджет, тим незрозуміліший сюжет" тут не діє. Сюжет фільму буде зрозумілим для людей будь-якого віку, незалежно від того, чи бачили попередню частину.

Одним з кращих моментів фільму Браян Вінер вважає знайомство лісових На'ві з напівводним способом життя. А також згадує шокуючу сцену вбивства морських істот.

На думку Вінера Кемерон намагається у фільмі привернути увагу не тільки до картинки, а й знайти глибші сенси.

"Як і в першому фільмі, він хоче, щоб ми побачили далі блакитної шкіри та гострих вух і визнали мародерів, у певному сенсі, як аватари конкістадорів та всіх білих людей, які витіснили корінне населення, захопивши та осквернивши його землю", — пише критик.

Вінер ставить фільму "Аватар 2: Шлях води" оцінку 4 з 5 та вважає цю стрічку якісним продовженням, проте дуже довгим.

"Це продовження надзвичайно веселе, навіть більше та краще, ніж оригінал, але, боже, він випробовує ваш сечовий міхур" — зазначає Браян Вінер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про вихід повноцінного трейлера до фільму "Аватар 2: Шлях води"

Також "Коментарі" писали про неймовірні перевтілення акторів на знімальному майданчику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини