Головна Новини Дозвілля фільми і серіали «Борат 2»: за що фільм потрапив в книгу рекордів Гіннесса
commentss НОВИНИ Всі новини

«Борат 2»: за що фільм потрапив в книгу рекордів Гіннесса

«Борат 2» номінований на Оскар у двох категоріях

30 березня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Комедійний художній фільм "Борат 2", прем'єра якого відбулася у 2020 році, потрапив в Книгу рекордів Гіннеса за досить незвичайної причини.

«Борат 2»: за що фільм потрапив в книгу рекордів Гіннесса

Борат 2 (фото з відкритих джерел)

Повідомляється, що "Борат 2" став кінострічкою з найдовшою назвою, яка коли-небудь була номінована на кінонагороду "Оскар". Річ у тому, що повна назва фільму звучить так: "Наступний фільм про Бората: передача величезного хабаря американському режиму для отримання вигоди колись славним народом Казахстану". До цього часу, рекордсменом у цій категорії була британська кінокомедія "Ці чудові чоловіки на їх літальних апаратах, або Як я долетів від Лондона до Парижа за 25 годин 11 хвилин)".

Відзначимо, що сатирична комедія "Борат 2" отримала номінацію на "Оскар" у двох категоріях: краща жіноча роль другого плану і кращий (адаптований) сценарій.

У сіквелі кінокартини йдеться про казахстанського журналіста Бората Сагдієва, якого зіграв комік Саша Барон Коен. Його знову відправляють в Америку з метою народної дипломатії. Його нове завдання — передати подарунки американським вождям від казахського. Другий фільм вийшов не менш скандальним, ніж перша частина, його вже встигли звинуватити в расизмі, ксенофобії, просуванні вайтвошінга.

Але при цьому комедія вже була удостоєна "Золотого глобуса" в номінаціях: "Кращий фільм — комедія або мюзикл" та "Кращий актор в комедії або мюзиклі" — Саша Барон Коен. А також кінострічка отримала "Премію Гільдії сценаристів США" в категорії "Кращий адаптований сценарій".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський стримінговий сервіс Netflix почав працювати над створенням найдорожчого фільму у своїй історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини