Головна Новини Дозвілля мода Таємниця джинсів розгадана: для чого потрібна маленька кишеня
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємниця джинсів розгадана: для чого потрібна маленька кишеня

Історія створення маленької кишені в джинсах. Для чого її використовували, яке вона мала значення у давні часи та сьогодні.

20 червня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Джинси стали незамінним елементом гардероба багатьох з нас. Вони зручні, стильні, універсальні та підходять практично до всього. Однак, чи задумувались ви для чого потрібна маленька кишенька на джинсах, яка розташована спереду з правого боку. Багато, хто вважає, що це місце для ключів, запальнички чи презервативів. Але, яка ж правильна відповідь.

Таємниця джинсів розгадана: для чого потрібна маленька кишеня

Маленька кишеня в джинсах. Фото з відкритих джерел

Попри те, що люди сотні років використовували подібний до джинсів одяг, однак саме 1873 рік заведено вважати роком народження джинсів. Їх пошив американець Леві Штраус для звичайних робітників. Вони мали міцну тканину, посилені шви та одразу стали ідеальним одягом для робітників. 

Перші штани мали чотири кишені – дві спереду та дві ззаду. Однак згодом Леві Штраус додав ще одну невелику кишеню спереду – яка слугувала для кишенькового годинника. У ті часи більшість людей носили кишеньковий годинник в жилетці, однак це було незручно і він міг легко випасти. Тому маленька кишенька стала ідеальною для кишенькового годинника.

Згодом кишенькові годинники змінились більш практичними наручними ручними, а п’ята кишеня поступово почала зменшуватись. Зрештою годинник туди більше ніхто не клав, тож маленька кишеня спереду стала використовуватися для зберігання всіляких дрібниць.

Як пояснює історикиня Levi Strauss Трейсі Панек компанія зберігає п’яту кишеню для цілісності дизайну.

"Кишеня для годинника була оригінальним елементом наших синіх джинсів, як і заклепки на наших кишенях, ґудзики, вигнуті шви на задній кишені та шкіряна нашивка. Щоб зберегти цілісність раннього дизайну, Levi Strauss зберігає кишеню для годинника", — говорить Панек.

Сьогодні мало, що можна покласти в крихітну кишеню. Деякі люди зберігають там монети чи ключі, однак вони можуть давити у стегно. Інші рекомендують класти туди презервативи, квитки чи інші дрібні речі, однак всі ці речі важко витягнути з кишені. Тому, краще ігнорувати п’яту кишеню та розглядати її як частину історії, яка досі залишається з нами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про одяг, який не слід носити в літаку.

Також "Коментарі" писали, що на тижні моди в Італії моделей закидали сміттям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини