Головна Новини Дозвілля дорого У Британії продали рідкісну книгу про Гаррі Поттера: ціна шокує
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії продали рідкісну книгу про Гаррі Поттера: ціна шокує

На аукціоні в Британії за шокуючою ціною продали рідкісний екземпляр книги «Гаррі Поттер і філософський камінь»

31 липня 2021, 00:35
Поділіться публікацією:

Книги про юного чарівника Гаррі Поттера до цього часу користуються великою популярністю, особливо, якщо вони рідкісні. Один з таких екземплярів був проданий у Великобританії на аукціоні за 111 тисяч доларів.

У Британії продали рідкісну книгу про Гаррі Поттера: ціна шокує

Рідкісна книга про Гаррі Поттера / Фото: Ian Waldie / Reuters

"Гаррі Поттер і філософський камінь" — перший роман у серії книг про юного чарівника, написаний Джоан Роулінг. У 1997 році було надруковано перший тираж, який складається з 500 копій в твердій обкладинці. Всі вони містили кілька помилок, які згодом виправили. І книга, продана на аукціоні Tennants є однією з них, експерти охарактеризували її як "виняткову". З 500 примірників залишилося всього близько 200, а решта були передані в бібліотеки, і до сьогоднішнього дня вже втрачені або пошкоджені.

Невідомо, хто придбав рідкісну книгу за 111 тисяч доларів (майже 3 мільйони гривень), але вона стала однією з найдорожчих серед інших творів Джоан Роулінг. Хоча попередній рекорд не побила. У 2020 році з молотка пішла інша книга "Гаррі Поттер і філософський камінь" з першого видання, де був автограф автора. Її продали за 173 тис. доларів.

Нагадаємо, що компанія Prop Store, яка спеціалізується на продажу сувенірів, анонсувала відкриття незвичайного аукціону в Лос-Анджелесі. З молотка пустять знамениті окуляри чарівника Гаррі Поттера і капелюх авантюриста Індіани Джонса.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що світову славу Деніелу Редкліффу принесли зйомки у фільмах про Гаррі Поттера. Сайт Looper підрахував, скільки актор заробив за участь у фільмах про юного чарівника. Прибуток вказана за кожен епізод франшизи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини