Головна Новини Дозвілля дорого Туреччина вразила десертом за 180 тисяч доларів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина вразила десертом за 180 тисяч доларів (ФОТО)

У турецькому Кахраманмараші продають пахлаву та десерт «Солов'яче гніздо» на стравах із чистого золота

15 грудня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

У місті Кахраманмараше, що на півдні Туреччини, почали продавати десерти на золотих тацях, щоб привернути увагу туристів до ювелірної майстерності регіону.

Туреччина вразила десертом за 180 тисяч доларів (ФОТО)

Турецькі солодощі (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє t24, місцеві кондитери приголомшили новиною про продаж пахлави на золотих тацях за 2,5 млн лір (180 тис. доларів) та десерту бюльбюль-юваси (перев. "Солов'яче гніздо") за 500 тис. лір (36 тис. доларів).

Тарілки з 24-каратного золота, одна вагою майже 3 кг, друга – 500 г, були виготовлені у майстерні міста Кахраманмараш, відомому як місто ювелірів. Готові таці були доставлені в кондитерську, де й виробляють традиційні десерти.

Менеджер кондитерської Джафер Налчаджі прокоментував: "Ми робимо якісні десерти. Щодня робимо обмежену кількість цукерок. А тепер маємо пахлаву та десерт "Солов'їне гніздо" на золотих тацях".

Туреччина вразила десертом за 180 тисяч доларів (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що бельгієць П'єр Марколіні став найкращим кондитером у світі. Нагороду World Pastry Stars 56-річному шоколатьє вручило журі незалежних репортерів. Попри скоромний дизайн без надмірностей, ласощі, вироблені самим маестро, далеко не з дешевих. Вартість однієї коробки може сягати сотні євро.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що під час подорожей різними містами світу, оглядайте не лише об'єкти культурної спадщини та популярні локації, але й ознайомтеся з національною кухнею. У кожній країні є десерт, який вважається "смачною визначною пам'яткою", і його точно варто спробувати.

Читайте також, що в Нью-Йорку (США) можна спробувати найдорожчу у світі картоплю фрі, яка готується за особливим рецептом, і вже потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Скільки коштує гарнір і в чому його секрет?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини