Головна Новини Дозвілля дорого Картопля фрі за 200 доларів: де продають і що в ній особливого (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Картопля фрі за 200 доларів: де продають і що в ній особливого (ФОТО)

В одному з ресторанів Нью-Йорка продають найдорожчу у світі картоплю фрі, яка удостоїлась запису в Книзі рекордів Гіннеса

15 липня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

У Нью-Йорку (США) можна спробувати найдорожчу у світі картоплю фрі, який готується за особливим рецептом, і вже потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Скільки ж коштує гарнір і в чому його секрет?

Картопля фрі за 200 доларів: де продають і що в ній особливого (ФОТО)

Найдорожча картопля фрі / Фото: pinteres

Видання Guinness World Records повідомляє, що страва називається Crème de la Crème Pomme Frites і в неї додають кілька цінних інгредієнтів. Готують незвичайну картоплю фрі шеф-кухарі Джо Кальдерон і Фредерік Шен-Ківерт. Вони не просто опускають її у фритюр і подають на стіл, а спочатку бланшують в шампанському om Perignon з арденським оцтом J. LeBlanc French Champagne. Після цього картоплю 3 рази готують в гусячому жирі з південно-західної Франції, щоб на ньому утворилася хрустка скоринка.

До страви подається і вишуканий соус, в якому є трюфельна олія, щіпка борошна й органічні вершки, які додають йому густоти. Потім у суміш додають шматочки швейцарського сиру Раклет з трюфелями. До самої страви також подають трюфелі, і зверху посипають картоплю сиром Crete Senesi Pecorino Tartufello і 23-каратним харчовим золотим пилом.

Відомо, що така картопля доступна клієнтам тільки за попереднім замовленням, оскільки для приготування використовуються рідкісні інгредієнти. Вартість страви становить 200 доларів. Ця картопля фрі вже потрапила до Книги рекордів Гіннеса, як найдорожча у світі.

Картопля фрі за 200 доларів: де продають і що в ній особливого (ФОТО) - фото 2

Фото: Guinness World Records

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у кожної людини свої уподобання — хтось любить привозити з подорожей магнітики або інші сувеніри, а хтось готовий віддати космічну суму, щоб спробувати незвичайний і рідкісний делікатес. Представляємо вам підбірку найдорожчою їжі у світі, про яку багато хто міг і не чути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sdxftgfdsa

17 липня 2021, 17:35

https://www.gurtong.net/ixo/video-c-v-s-viv-hd.html https://www.gurtong.net/ixo/video-c-v-s-liv-lol.html https://www.gurtong.net/ixo/video-l-v-i-li-x.html https://www.gurtong.net/ixo/video-l-v-i-li-xq.html https://www.gurtong.net/ixo/video-l-v-w-lp-x.html https://www.gurtong.net/ixo/video-l-v-w-lp-xq.html


Новини