Головна Новини Дозвілля дорого Скільки коштує розлучення - найдорожчий аукціон Sotheby's
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує розлучення - найдорожчий аукціон Sotheby's

Щоб поділити мистецьку колекцію між подружжям, суд вирішив провести аукціон

17 листопада 2021, 13:37
Поділіться публікацією:

Сімейна пара багатих американців ділила власність під час розлучення і для цього виставила на аукціон колекцію творів мистецтва. Аукціонний дім Sotheby's отримав в результаті рекордну суму грошей, пише видання The New Times.

Скільки коштує розлучення - найдорожчий аукціон Sotheby's

Найстарший у світі аукціонний дім Sotheby's продає колекцію розлученої пари Гаррі та Лінди Макклоу - ілюстративне фото з мережі

Колекцію 50 років збирала подружня пара – Гаррі Макклоу, девелопер, та Лінда Макклоу, опікунка Метрополітен-музею. Суд щодо розлучення ухвалив продати колекцію. На аукціоні ціна експонатів склала рекордні більш ніж півмільярда доларів – 676,1 млрд дол.

Процес розлучення розпочався ще у 2016 році. З тих пір чоловік та дружина ніяк не могли вирішити, яка вартість колекції, щоб поділити її. Саме тому 35 робіт опинились на аукціоні за рішення суду. Це – перша частина, друга буде продаватись у травні 2022 р.

Частину експонатів придбала Лінда Макклоу, говорить Андрю Фабрикант, арт-директор. Саме вона в основному збирала колекцію, так як цікавиться абстрактним мистецтвом, а також скульптурою.

Найдорожчі лоти аукціону – це картина Джексона Поллока (Jackson Pollock) "Number 17, 1951", яку продали за 61 млн дол., скульптура Альберто Джакометті (Alberto Giacometti) "The Nose" – за 78,4 млн дол., та картина Mark Rothko "No.7" – за 82,5 млн дол. Один з колекціонерів, ідучи з аукціону, сказав, що "висока якість завжди продається", пише американське видання.

The New Times зауважує, що мистецтво і далі використовується багатими людьми як капіталовкладення. Мистецтвознавці інколи сумнівались: чи цікавитиме молоде покоління мільярдерів те, що створювалось у минулому. Наприклад, навіть нинішній аукціон містив роботи лише двох жінок – Агнес Мартін та Тауба Ауербах:

"Це колекція покоління, яке минає — колекція старих білих чоловіків", - 

сказав Адам Ліндерман, галерист і колекціонер.

Однак результат аукціону суперечить цьому твердженню: "молодь зосереджена на новому, але хоче бути частиною історії".

Видання "Коментарі" раніше публікувало статтю, у якій розповідається про аукціон, на якому роботи Пабло Пікассо були продані за рекордну суму коштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

20 грудня 2021, 20:20

Хорошая идея. Если не дай бог будем разводится, тоже пустим нашу коллекцию с молотка, на violity правда, но всё же


Новини