Головна Новини Дозвілля дизайн та інтер'єр 11 робіт Пікассо продали на аукціоні майже за $ 110 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

11 робіт Пікассо продали на аукціоні майже за $ 110 млн

Картини пішли з молотка на аукціоні Sotheby's

25 жовтня 2021, 23:31
Поділіться публікацією:

23 жовтня на аукціоні продали дев'ять картин і дві керамічні роботи іспанського художника Пабло Пікассо. Вдалося виторгувати майже 110 000 000 доларів. Понад 20 років лоти були експонатами в готелі Bellagio (Лас-Вегас, США). Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC і газета The Guardian. Відзначається, що картини пішли з молотка на аукціоні Sotheby's. Найдорожчою виявилася картина Femme au Béret Rouge-Orange ( "Жінка в червоно-помаранчевому берете") 1938 року. На ній художник зобразив свою коханку і музу Марі-Терезу Вальтер. Картину продали за 40,5 мільйона доларів, хоча очікувалося, що її куплять за 20-30 мільйонів. Крім того, з молотка пішла майже двометрова картина "Чоловік і дитина" (1959). Її продали за 24,4 мільйона доларів. Нового власника знайшла і картина "Бюст людини", яку придбали за 9,5 мільйона доларів.

11 робіт Пікассо продали на аукціоні майже за $ 110 млн

Картина (фото з відкритих джерел)


"Натюрморт з кошиком фруктів і квітів", який Пікассо написав під час нацистської окупації Парижа в 1942 році, придбали за 16,6 мільйона доларів.


Керамічну вазу, яку створив художник, продали за 315 000 доларів, а статуетку — за 239,4 тисячі доларів. Імена покупців не розголошуються.

Всіма проданими роботами Пікассо володіла готельна група MGM Resorts, куди входить готель Bellagio. Понад 20 років тому колекцію образотворчого мистецтва почав збирати колишній власник Bellagio Стів Вінн. Зараз колекція нараховує близько 900 робіт 200 художників.


Твори виставили на аукціон, оскільки готельна група хоче оновити колекцію. MGM Resorts хоче мати більше творів мистецтва від жінок, небілих людей, ЛГБТ-художників, митців з інвалідністю та з країн, що розвиваються.


Нагадаємо, нічне небо Китаю осяяли незвичайні сузір'я - група творчих умільців відтворила знамениті твори художника Вінсента Ван Гога за допомогою безпілотників. 600 дронів дозволили "художникам" увійти в світову історію і залишитися на сторінках "Книги рекордів Гіннесса", про що повідомляє офіційний сайт видання. Незвичайне світлове шоу відбулося в китайському місті Тяньцзінь. Підготовкою унікального артпроєкту займалися вчені місцевого університету та члени групи EFYI. Майже півгодини — 26 хвилин і 19 секунд — незвичайної анімації заворожували погляди жителів і гостей Піднебесної. Творці представили на суд багатотисячної аудиторії свою версію таких полотен Ван Гога, як "Кипариси і дві жінки", "Шовковиця восени", "Пшеничне поле з кипарисами", "Соняшники", "Автопортрет", найбільш знамениті "Зоряна ніч" і "Зоряна ніч над Роной ", а також багато інших.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини