Головна Новини Дозвілля діти Як підготувати дитину до дитячого садка: порада психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підготувати дитину до дитячого садка: порада психолога

Кілька нескладних правил

2 вересня 2020, 16:04
Поділіться публікацією:

Перш ніж вести свою дитину в дитячий садок, необхідно попередньо її підготувати. Адже до цього вона жила у затишному будинку, де все було їй так добре знайоме, а тепер потрібно відправитися в місце з іншими дітьми, дядьками й тітками. Як пережити цей важливий етап, розповідає дитячий психолог Сабіна Ламанна. Про це пише видання toneto.

Як підготувати дитину до дитячого садка: порада психолога

Як підготувати дитину до дитячого садка: порада психолога. Фото: unsplash.

Заздалегідь сходіть в садок, щоб знайти і запам'ятати в ньому кілька цікавих предметів. Наприклад, ви побачили в групі красиву пожежну машину. Ось про неї й розкажіть своєму чаду, прийшовши додому. "Синку, я бачила таку красиву іграшку в одному місці. Воно називається "дитячий садок". Було б чудово, якби і ти її побачив! ".

Далі експерт радить поговорити з майбутньою вихователькою. Познайомте її заздалегідь з дитиною: розкажіть про її особливості, про стан здоров'я (якщо є якась алергія, наприклад), про інтереси та захоплення. Поділіться, чим малюка можна зайняти, коли у нього поганий настрій. Для надійності можна передати всю сказану інформацію в надрукованому вигляді.

Згадайте разом з дитиною, як ви самі ходили в садок. Як вам там було весело і затишно, скількох друзів ви там знайшли. Розкажіть, в які ігри ви грали і як весело проводили час.

Підберіть дитині книги та мультфільми про героїв, які теж йдуть в садок. Щоб дитина змогла відчути себе справжнім героєм, який відкритий всьому новому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини