Головна Новини Дозвілля книги Які книги читати до Дня Незалежності? Жадан, Забужко, Андрухович
commentss НОВИНИ Всі новини

Які книги читати до Дня Незалежності? Жадан, Забужко, Андрухович

Українська література з самого свого зародження впливала на формування української ідентичності, так яких авторів читати нам зараз для того, щоб зрозуміти хто такі українці?

24 серпня 2022, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Коли нам важко і ми хочемо втекти від реального світу на допомогу приходить книга. Так і зараз, для того, щоб справитись з жорстокою та моторошною реальністю, в яку втягнула Російська Федерація Україну ми хочемо покращити свій ментальний стан. На допомогу цьому може прийти українська книга.

Які книги читати до Дня Незалежності? Жадан, Забужко, Андрухович

Українські книги до Дня Незалежності. Фото з відкритих джерел

Виконавча продюсерка Радіо Культури Ірина Славінська запропонувала 3 українські книги, які корисно почати читати до Дня Незалежності. 

Першою книгою Ірина Славінська пропонує "Польові дослідження з українського сексу" авторства Оксани Забужко. Продюсерка розповідає чим ця книга зможе змусити вас думати про українську незалежність.

Ця книжка насправді зовсім не про секс, вірніше про секс в ній є але це не головна сюжетна лінія. Це історія про те як образ жіночого тіла і образ жіночої емансипації, розкріпачення може слугувати як своєрідна метафора для того щоби можна було говорити про українську незалежність, про українську мову, про український колоніальний досвід та про вихід у більш самостійне плавання з кращим усвідомленням як країна. – розповідає Ірина Славінська.

Наступною книгою журналістка радить "Московіаду" Юрія Андруховича. Книга не велика за обсягом і її можна спокійно прочитати за один вечір. 

Це повість про те, як герой їде геть від Москви. Але з початку він блукає у цій Москві, губиться в підземних переходах, зустрічає різних химерних героїв та КГБешника. Роман показує страшну, сіру та неприємну підземну Москву з якої хочеться швидше поїхати. – зазначає продюсерка.

Третьою книгою для читання до Дня Незалежності Ірина Славінська рекомендує "Ворошиловград" Сергія Жадана.

У книзі є яскрава лінія головного героя, який поза політикою і не лізе у великі справи, але раптом розуміє, що потрібно захищати своє.  – говорить Ірина Славінська.


Раніше на порталі "Коментарі" ми радили ТОП 5 фільмів, які можна переглянути до Дня Незалежності України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини