Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Кращі українськи фільми, які варто переглянути в День Незалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Кращі українськи фільми, які варто переглянути в День Незалежності

За роки незалежності українська кіноіндустрія створила чимало цікавих фільмів, які має побачити кожен українець.

24 серпня 2022, 01:31 comments2197
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Український кінематограф багатий на різноманітні жанри, тому кожен може знайти цікавий фільм для себе, який неодмінно приємно буде переглянути у День Незалежності України. А ми пропонуємо вам добірку з ТОП 5 фільмів, які варто подивитись в День Незалежності.

Кращі українськи фільми, які варто переглянути в День Незалежності

Українські фільми до Дня Незалежності (фото з выдкритих джерел)

"Кіборги. Герої не вмирають"

Воєнна драма 2017 року знята українським режисером кримськотатарського походження Ахтемом Сеїтаблаєвим. Сюжет розповідає про героїчних українських військових під керівництвом їх командира з позивним "Серпень", які всупереч смертельній небезпеці приймають бій біля Донецького аеропорту, за що й отримали ім'я "Кіборги".

"Дике поле"

Фільм знятий за книгою "Ворошиловград" культового українського письменника Сергія Жадана. Режисерське крісло зайняв Ярослав Лодигін. Сюжет цією драматичної стрічки у жанрі істерн розгортається навколо Германа, що змушений їхати на Донбас у пошуках зниклого брата. Приїхавши у рідне містечко він успадковує бензоколонку та починає конфліктувати з місцевими бандитами, які ймовірно і вбили брата Германа.

"Захар Беркут"

Це сучасна інтерпретація повісті Івана Франка, яка вийшла в світ у 2019 році. У цьому історичному екшені монголи просуваються все далі на захід і натрапляють на невелике українське гірське селище, яке чинить опір загарбникам. Цікавим є той факт, що більшість головних ролей зіграли не українські актори. Роль Захара Беркута дісталась Роберту Патріку, більш відомому як антагоніст Термінатора.

"Атлантида"

Антиутопічна драма, що була знята Валентином Васяновичем у 2019 році. Події розвиваються в недалекому майбутньому, а саме у 2025-му році, приблизно рік після закінчення російсько-української війни. Фільм підіймає важкі питання про окуповані території, людей, навколишнє середовище. Цікавим є те, що більшість ролей виконали справжні військові або волонтери. 

"Наші Котики"

Сатирична комедія режисера Володимира Тихого, яку продюсували Уляна та Марко Супрун. Історія описує початок російсько-української війни 2014 року, коли у зоні АТО кілька добровольців без реального досвіду бойових дій протистоять російському загону бойовиків. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини