Головна Новини Дозвілля книги Що почитати: ТОП-5 страшних оповідань Едгара По
commentss НОВИНИ Всі новини

Що почитати: ТОП-5 страшних оповідань Едгара По

Опубліковано список страшних оповідань американського письменника Едгара Аллана По, які підійдуть для читання в Хелловін

31 жовтня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

Якщо не знаєте, як скоротати осінній прохолодний вечір, представляємо вам добірку жахливих оповідань Едгара Аллана По – американського письменника, творця форми класичного детективу та жанру психологічної прози.

Що почитати: ТОП-5 страшних оповідань Едгара По

Що почитати на Хелловін (фото з відкритих джерел)

"Вбивство на вулиці Морг"

Цю розповідь прийнято вважати першим детективним твором історії літератури. У книзі Огюст Дюпен, молодий чоловік, який володіє неабиякими аналітичними здібностями, розслідує жорстоке та загадкове вбивство двох жінок, скоєне в Парижі, в будинку на вулиці Морг.

"Морелла"

Розповідь Едгара Аллана По 1835 року, основна тема якої — переселення душі й ідентичність людської особистості. Твір "Морелла" присвячений любові та прихильності, але зовсім не в тій формі, яку уявляєш, коли чуєш ці слова.

"Падіння будинку Ашерів"

Один зі знакових творів літератури. В основу сюжету готичного твору лягла трагічна історія стародавнього роду Ашерів, якому судилося навіки зникнути, так і не давши життєздатну гілку.

"Маска Червоної смерті"

Історія розповідає про принца Просперо, який, щоб уникнути чуми під назвою Червона Смерть, замкнувся із царедворцями у своєму замку. Поки люди вмирали від чуми, Просперо влаштував маскарад у семи залах, розфарбованих у різні кольори. Але чи вдасться йому втекти?

"Береніка"

Це розповідь про людину, схиблену на зубах своєї нареченої, яка впала в летаргічний сон. Чоловік вирішив будь-що-будь заволодіти прекрасними зубами. Розповідь вразила сучасників жорстокістю антуражу. Пізніше Едгар По опублікував дещо відредагований варіант оповідання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фільми можна подивитися на Хелловін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини