Головна Новини Дозвілля книги Читання книг продовжує життя: наукове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Читання книг продовжує життя: наукове дослідження

Сенсаційне відкриття

11 вересня 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Вчені з Єльського університету прийшли до цікавого висновку: читання літератури в зрілому віці здатне збільшити тривалість життя. Щоб встановити цей факт, вони запросили понад 3,5 тисячі добровольців, детально вивчивши їх дані. Про це пише видання changeua.

Читання книг продовжує життя: наукове дослідження

Читання книг продовжує життя: наукове дослідження. Фото: unsplash.

Але результат виявився не настільки швидким: експертам довелося цілих 12 років спостерігати за учасниками, перш ніж вони встановили дану закономірність. Авторами цього проекту було задумано розділити людей на три групи: перша — ті, хто  зовсім не читав; друга — ті, хто читав на тиждень не більше трьох з половиною годин; і остання — люди, які протягом тижня присвячували читанню понад три з половиною годин свого часу. Також дослідники враховували стать, вік, сімейний стан, рівень доходу та освіту учасників.

Після 12 років регулярних опитувань та отриманих даних, вчені готові були зробити остаточний висновок. Зрілі люди, які читали  літературу понад три з половиною години на тиждень, вмирали на 23 відсотки рідше, аніж ті, хто цього не робив. Смертність серед другої групи добровольців була на 17 відсотків нижчою, а у першій, відповідно, показники виявилися найгіршими.


Також видання "Коментарі" розповість, чому нас вчить читання: 5 корисних звичок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини