Головна Новини Дозвілля рецепти М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом
commentss НОВИНИ Всі новини

М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом

Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачне і корисне м'ятне варення

23 липня 2020, 12:00 comments1265
Поділіться публікацією:

М'ята – відмінне доповнення до різноманітних страв, а чай з неї має корисні властивості. Цікаво, що з м'яти можна приготувати ще й варення. Покроковий рецепт м'ятного варення розповів популярний кулінар Євген Клопотенко.

М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: 400 г м'яти, 400 г цукру, 200 мл води, 20 г агар-агар (або інша суміш для приготування варення), 200 г петрушки, 200 г шпинату та 1 лимон.

Спочатку потрібно нарізати м'яту і посипати цукром. Туди додати 200 мл води й залишити масу на 3 години – м'ята має пустити сік.

Після цього слід відтиснути рідину із м'ятної суміші. У цю рідину додати загусник для варення або ж агар-агар. Всі перемішати та варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

Тепер необхідно подрібнити петрушку і шпинат, додати воду і віджати через марлю. Цю рідину слід нагріти до 80 градусів. Після процідіть її через вафельний рушник і додайте варення.

Щоб заготовити варення на зиму, в нього потрібно додати сік одного лимона і варити 30 хвилин. Так, тепер можна розливати варення по стерилізованих банках і закатати їх кришками.

Раніше "Коментарі" розповіли, як приготувати яблучне варення: спеціальний рецепт для чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини