logo_ukra

Coinspot 19.09.2020

BTC/USD

11101.61

ETH/USD

385.23

LTC/USD

48.74

НБУ 19.09.2020

USD/UAH

28.25

EUR/UAH

33.45

RUB/UAH

0.39

comment

Рубрики

comment

МЕНЮ

Головна Новини Дозвілля рецепти М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом
commentss НОВИНИ Всі новини

М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом

Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачне і корисне м'ятне варення

23 липня 2020, 12:00 comments644

М'ята – відмінне доповнення до різноманітних страв, а чай з неї має корисні властивості. Цікаво, що з м'яти можна приготувати ще й варення. Покроковий рецепт м'ятного варення розповів популярний кулінар Євген Клопотенко.

М'ятне варення: відомий кухар поділився рецептом

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: 400 г м'яти, 400 г цукру, 200 мл води, 20 г агар-агар (або інша суміш для приготування варення), 200 г петрушки, 200 г шпинату та 1 лимон.

Спочатку потрібно нарізати м'яту і посипати цукром. Туди додати 200 мл води й залишити масу на 3 години – м'ята має пустити сік.

Після цього слід відтиснути рідину із м'ятної суміші. У цю рідину додати загусник для варення або ж агар-агар. Всі перемішати та варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

Тепер необхідно подрібнити петрушку і шпинат, додати воду і віджати через марлю. Цю рідину слід нагріти до 80 градусів. Після процідіть її через вафельний рушник і додайте варення.

Щоб заготовити варення на зиму, в нього потрібно додати сік одного лимона і варити 30 хвилин. Так, тепер можна розливати варення по стерилізованих банках і закатати їх кришками.

Раніше "Коментарі" розповіли, як приготувати яблучне варення: спеціальний рецепт для чоловіків.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!