Головна Новини Дозвілля рецепти Маринування на зиму: як приготувати хрусткі малосольні огірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Маринування на зиму: як приготувати хрусткі малосольні огірки

Головний секрет смачних маринованих огірків - правильно вибрані овочі

27 липня 2020, 12:00 comments1406
Поділіться публікацією:








Малосольні огірки можна приготувати всього за добу, головне – правильно вибрати основний інгредієнт. Для засолювання і консервування беріть молоді рівні огірки довжиною до 10 см сортів з темно-зеленою шкіркою і чорними шипами, тому що овочі з білими шипами та щільною шкіркою гірше вбирають розсіл і в банці стають м'якими. Рецепт хрустких малосольних огірків опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Маринування на зиму: як приготувати хрусткі малосольні огірки

Фото: bene-gusto.com

Знадобиться: 1 кг огірків, 2 ст. л солі, 3 зубчики часнику, суцвіття кропу, листя чорної смородини, листя хрону, вода.

Огірки добре промити, залити холодною водою і залишити на дві години. За цей час вони вберуть вологу і будуть хрусткими.

Потім очистити часник. Суцвіття кропу, 5-7 листочків чорної смородини та 2-3 листків хрону промити й крупно нарізати, щоб вони помістилися в банку, але займали небагато місця. Дрібнити не варто.

На дно банки покладіть третину зелені та часник. Потім щільно укладаємо огірки, зверху додаємо кріп з листям смородини, хрону, доповнюємо банку огірками та залишками зелені. Зазначена кількість огірків поміститься у дволітрову банку.

Засолювання може бути у двох варіантах.

Якщо не плануєте зберігати огірки до зими, то можете сміливо засипати сіль і залити холодною водою. У цьому випадку банку з огірками накриваємо нещільно, можна — зворотною стороною кришки, і ставимо в якусь місткість, тому що в процесі бродіння буде витікати сік. Огірки повинні мінімум маринуватися три дні.

Або ж заливаємо огірки окропом і залишаємо настоюватися 10 хвилин. Зливаємо воду, додаємо сіль. Розсіл доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки. Банку закривають щільною капроновою кришкою. Даємо охолонути та ставимо в прохолодне місце. Зберігатися такі огірки під капроновою кришкою можуть всю зиму. З часом розсіл може помутніти, але це нормально.


Раніше ми опублікували рецепт абрикосового компоту на зиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини