Головна Новини Дозвілля Світові тренди Новий рекорд: швейцарський поїзд проїхав 2803 км без дозаправки
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд: швейцарський поїзд проїхав 2803 км без дозаправки

Потяг на водневому паливі занесено до Книги рекордів Гіннеса

29 березня 2024, 11:59
Поділіться публікацією:

Швейцарська компанія Stadler запустила поїзд водневим паливом, який встановив новий світовий рекорд. Цей поїзд модифікації Flirt зміг проїхати 2803 кілометри без додаткової дозаправки та підзарядки. Цей рекордний пробіг відбувся 20 березня 2024 року на тестовому полігоні в Колорадо, США, але став відомим публіці лише 25 березня, коли компанія офіційно оголосила про досягнення.

Новий рекорд: швейцарський поїзд проїхав 2803 км без дозаправки

Швейцарский поезд установил мировой рекорд. Фото: Stadler

Проїзд зайняв близько 46 годин, що демонструє високу ефективність та надійність водневого транспорту. Поїзд, розрахований на 108 пасажирів та має додаткові місця для стояння, розвивав максимальну швидкість до 130 км/год.

Цей успіх наголошує на значному потенціалі водню як альтернативного джерела палива для громадського транспорту. Під час рекордного заїзду компанія Stadler вела докладний запис усієї телеметричної інформації, що дозволило точно зафіксувати досягнення та подати його для включення до "Книги рекордів Гіннесса".

Це не перший випадок, коли Stadler демонструє інновації в галузі екологічно чистого транспорту. У грудні 2021 року компанія вже увійшла в історію з акумуляторним потягом Flirt, який проїхав 224 кілометри в Німеччині без заряджання, також встановивши світовий рекорд.

Цей новий успіх підтверджує можливості водневого палива як ефективного та екологічного рішення для транспорту майбутнього. Водневі поїзди не тільки ефективні та мають велику дальність пересування, а й сприяють зниженню шкідливих викидів, випускаючи в атмосферу лише водяну пару.

Раніше "Коментарі" писали, що поляк Януш Світай встановив рекорд. Чоловік живе з апаратом штучної вентиляції легень (ШВЛ) понад 30 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини