Головна Новини Дозвілля Світові тренди Канада випустила монети у формі української писанки
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада випустила монети у формі української писанки

Це золоті та срібні монети у вигляді великодніх яєць з нанесеним традиційним орнаментом-рисунком.

14 лютого 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

З 2016 року в Канаді щороку випускаються унікальні монети у формі української писанки. Про це пише Telegram — канал "Про Бізнес", інформують "Коментарі".

Канада випустила монети у формі української писанки

Монета-писанка


Повідомляється, що цьогоріч прибуток від продажу монет-писанок піде на користь благодійного фонду Ukraine Humanitarian Appeal. З фонду фінансується гуманітарна допомога нужденним українцям — їжа, житло, засоби гігієни та ліки.


Ідею дизайну для монет-писанок "підказало" найбільше розфарбоване великоднє яйце у світі, створене у 1975 році у місті Вегревіль, Альберта, де проживає значна кількість етнічних українців. У такий спосіб влада міста відзначила українських іммігрантів, які переїхали сюди у 1890-х. Визначна пам'ятка зроблена з уламків літаків, важить майже 2,5 тонни і досягає 9 метрів завдовжки.


Як відомо, Міністерство закордонних справ Канади закликало своїх громадян покинути якомога швидше територію Росії та Білорусі та уникати поїздок на тлі мобілізації у цих країнах та обмежень на в'їзд та виїзд. Канадці, які мають російське громадянство, можуть бути покликані на обов'язкову військову службу, попередили в закордонному відомстві Канади.


Раніше ми попросили фахівців оцінити постанову уряду, яка регулює продаж конфіскованих російських активів та майна. На думку економіста Андрія Новака, ідея запустити відкритий продаж цього майна через аукціони, в яких зможе взяти участь український чи іноземний бізнес, правильна. Однак з економічної точки зору дуже недоцільно починати будь-які приватизаційні процеси під час війни, оскільки вартість усіх активів на території держави, де відбувається війна, мінімальна. Тому держава зможе виручити мінімальні суми по кожному об’єкту, прогнозує Новак. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванівна

17 лютого 2023, 23:42

Цікаво чи в нас десь можна буде таку красу знайти. Є надія, що на віоліті, та хто зна


Новини