Головна Новини Дозвілля подорожі Замок Мальборк: як виглядає найбільша у світі середньовічна фортеця хрестоносців (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Замок Мальборк: як виглядає найбільша у світі середньовічна фортеця хрестоносців (ФОТО)

Замок Мальборк знаходиться на 20 гектарах

17 лютого 2022, 01:05 comments1357
Поділіться публікацією:

Якщо судити за площею землі, замок Мальборк у Польщі є найбільшим замком у світі. Це — чудовий Тевтонський замок і фортеця 13 століття, внесений до Списку Всесвітньої спадщини — ЮНЕСКО. Він розташований на території колишньої Пруссії, недалеко від сучасного російського   Калінінграда. Про історію замку, пише thetravel.

Замок Мальборк: як виглядає найбільша у світі середньовічна фортеця хрестоносців (ФОТО)

Замок Мальборк в Польщі (фото з відкритих джерел)

Історія замку Мальборк

Він вважається класичним прикладом середньовічної фортеці і колись був найбільшим цегляним замком у світі. Комплекс може похвалитися підземеллями і вежами і займає площу близько 20 гектарів.

Його будівництво завершено у 1406 році. Це була штаб-квартира тевтонських лицарів більше 150 років. Замок величезний, щоб його  побачити треба на це приблизно  півдня.

В 1309 році Мальборк став столицею Тевтонського ордена. Спочатку замок Мальборк був побудований як фортеця Орденсбург. Під час тринадцятирічної війни в 1457 році він був проданий королю Польщі.

Він внесений до Списку ЮНЕСКО з 1997 року.

До 1457 року орден занепав, а після того, як він став польським, він став резиденцією польських королів. Пізніше шведи вторглися в цю область, і вона поступово занепала.

З першим поділом Польщі в 1772 році він увійшов до складу Пруссії. Потім він був частиною прусського, а потім німецького правління протягом 170 років, поки Німеччина не зазнала поразки у Другій світовій війні.

Визначною пам'яткою Мальборка є його вражаючий масивний замок, розташований на березі річки Ногат, східного рукава Вісли. Це була одна з перших будівель, яку німці охороняли як символ середньовічної німецької слави.  

Тевтонський орден — лицарі

Замок був побудований німецькими тевтонськими лицарями (німецький католицький релігійний орден хрестоносців). Не всі хрестоносці билися на Святій Землі. Багато з них брали участь у хрестових походах проти різних язичників.

Замок Мальборк був побудований після того, як Тевтонський орден завоював стару Пруссію. Замок був призначений для посилення німецького контролю над регіоном після Великого прусського повстання в 1274 році.

Тевтонський орден був католицьким релігійним військовим орденом, який був фактично заснований в Акрі в Єрусалимському королівстві приблизно в 1190 році під час Третього хрестового походу. Спочатку це було братство госпітальєрів в Акрі, але перетворилося на лицарський орден.

Після падіння тамтешніх королівств хрестоносців вони переселилися в Європу і врешті-решт завоювали Балтійський регіон. У хрестових походах брали участь три лицарських ордена, і вони складалися з лицарів-ченців.

Зокрема трьох лицарських орденів: Тевтонський орден, Тамплієри та орден Святого Іоанна.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Шотландії продається замок за 1 фунт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини