Головна Новини Дозвілля подорожі Який популярний курорт може зникнути з лиця Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Який популярний курорт може зникнути з лиця Землі

Міністр навколишнього середовища Мальдівської республіки Аминат Шауна заявила, що популярні острови можуть зникнути до кінця століття

23 травня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

У більшості людей Мальдівські острови, розташовані в акваторії Індійського океану, асоціюються з чистою бірюзовою водою, розкішними пляжами та комфортабельними готелями. Це дійсно так, адже ця територія — райське місце. Але до кінця століття воно може повністю зникнути. У чому ж проблема?

Який популярний курорт може зникнути з лиця Землі

Мальдіви (фото з відкритих джерел)

Міністр навколишнього середовища Мальдівської республіки Аминат Шауна заявила про те, що до 2100 року популярного курорту може "не стати".

Річ у тому, що клімат швидко змінюється, а Мальдіви — одна з найбільш вразливих країн у світі. Якщо не вживати ніяких заходів, то кліматичні зміни "зітруть" із Землі цей "райський куточок".

"Землі вище для нас немає. Є тільки ми, тільки наші острови та море", — сказала міністр.

Згідно з даними Всесвітнього економічного форуму, до 2050 року рівень моря може піднятися на 1,1 метра. Наразі близько 80% Мальдівських островів знаходяться всього на метр вище рівня моря, тому не дивно, що влада країни стурбована підтопленням, ерозіями берегової лінії та загрозою зникнення популярного курортного місця.

Аминат Шауна зазначила, що потрібно починати вже сьогодні думати про майбутнє своєї країни, народу і культури. Це стосується не тільки Мальдів, а й інших маленьких острівних держав.

Нагадаємо, у березні 2021 року Туреччина виставила на продаж невеликий острів Калем, який називають "Мальдівами Егейського моря". Його вартість склала 55 мільйонів доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що National Aeronautics and Space Administration (NASA) опублікувало нове фото Землі з космосу, на якому видно льодовик, який швидко тане.

Вчені говорять, що якщо нічого не робити, то у 2060 році танення льодовиків викличе підняття рівня Світового океану і планета буде в небезпеці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини