Головна Новини Дозвілля подорожі Яке місто визнали найбезпечнішим у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке місто визнали найбезпечнішим у світі

Оновлений світовий рейтинг найбезпечніших міст: хто опинився на першій позиції

25 серпня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Аналітики The Economist Intelligence Unit склали новий рейтинг найбезпечніших міст у світі, ґрунтуючись на 76 показниках. І з показником у 82,4 бала список очолив Копенгаген — столиця і найбільше місто Данії.

Яке місто визнали найбезпечнішим у світі

Названо найбезпечніші міста в світі (фото з відкритих джерел)

Експерти оцінили міста по 76 показникам в п'яти категоріях: захист цифрових даних, здоров'я, інфраструктура, особиста та екологічна безпека. Лідером за всіма показниками в цьому році став Копенгаген, в сукупності столиця Данії набрала 82,4 бала зі 100. За ним у списку безпечних міст йдуть Торонто (82,2) і Сінгапур (80,7).

Безпечними також назвали Сідней (Австралія), Токіо (Японія), Амстердам (Нідерланди), Веллінгтон (Нова Зеландія), Гонконг (Китай), Мельбурн (Австралія) і Стокгольм (Швеція).

Автори рейтингу зазначають, що пандемія коронавірусу змінила всю концепцію безпеки міста. Редактор списку Нака Кондо з Economist Intelligence Unit у своїй вступній статті підкреслила, що цифрова безпека стає пріоритетною, оскільки "все більше діяльності та торгівлі переміщаються в інтернет".

Нагадаємо, що страви національної кухні цікавлять практично кожного туриста. Туристичні оператори навіть складають спеціальні гастрономічні тури, щоб догодити мандрівникам-гурманам. Шеф-кухарі з різних країн склали рейтинг тих міст, які не потрапляють у поширені пропозиції, але мають самобутню і цікаву кухню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що популярне туристичне видання Big 7 Travel склало рейтинг 10 найбільш відвідуваних міст у Європі. Лідером списку став Лондон і його найпопулярніші пам'ятки: "Біг Бен", "Лондонське око" і Букінгемський палац.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини