Головна Новини Дозвілля подорожі Як провести відпустку без роботи правильно: прості поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як провести відпустку без роботи правильно: прості поради

Всі знають про те, як важливо відокремлювати особистий час від робітника, але далеко не завжди це вдається застосувати в реальному житті.

28 липня 2021, 02:27
Поділіться публікацією:

Літо — ідеальний час для того, щоб нарешті піти у відпустку. Але трапляється і таке, що навіть на уікенд робочі моменти не дозволяють відпочити. Ловіть 5 порад, як зосередитися тільки на відпустці.

Як провести відпустку без роботи правильно: прості поради

Відпустка (фото з відкритих джерел)

Всі знають про те, як важливі відокремлювати особистий час від робітника, але далеко не завжди це вдається застосувати в реальному житті. Особливо, якщо мова йде про літо і час відпочинку. Тому в телеграм-каналі "Психологічна підтримка" поділилися порадами, як провести відпустку без роботи.

Переконайтеся, що колеги і знайомі, які можуть звернутися у справах, знають, що ви йдете у відпустку;

Вимкніть звуки месенджерів в робочих годинах;

Беріть з собою у відпустку тільки особисті гаджети. Якщо у вас є окремий робочий телефон, ноутбук або планшет, то краще залишити його вдома;

Встановіть обмеження. Наприклад, просите близьких, щоб вони не дозволяли вам перевіряти робочу пошту тощо;

Перейдіть в "наступ". За день або за кілька до старту відпустки повідомте всім про термін під час вашої відсутності.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає забезпечення рівних можливостей матері і батька у догляді за дитиною — тепер відпустку при народженні може брати будь-який з батьків. Документ був прийнятий Верховною Радою 15 квітня 2021 року і усуває прогалини, що обмежують право батька на відпустку по догляду за дитиною. Вводиться також новий вид одноразової відпустки тривалістю до 14 календарних днів — при народженні дитини. Він оплачується роботодавцем і надається комусь одному: батькові або іншому повнолітньому родичеві, який фактично доглядає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини