Головна Новини Дозвілля подорожі Як планувати відпочинок на Новий рік під час пандемії: кілька важливих порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як планувати відпочинок на Новий рік під час пандемії: кілька важливих порад

Якщо ви планує відпочинок у новорічні дні, пам'ятайте, що пандемія проявила нові можливості внутрішнього туризму, в тому числі, українського

3 листопада 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Багато хто вже почав замислюватися, де провести новорічні свята і не прогадати, адже під час пандемії коронавірусу ризиковано приймати довгострокові рішення з приводу відпочинку. Як спланувати подорож, розповів "Коментарям" президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.

Як планувати відпочинок на Новий рік під час пандемії: кілька важливих порад

У нових реаліях, коли міжнародний туризм став зовсім не прогнозованим, а епідеміологічне зонування з постійним відкриттям-закриттям кордонів — нормою, всі країни без винятку зробили ставку на розвиток внутрішнього туризму. Ліптуга каже, що внутрішній туризм умовно можна поділити на туризм національний і туризм регіональний або, так званий, стейкейшнз, коли люди подорожують околицями місць свого постійного проживання.

Слід взяти до уваги те, що практично всі області України зараз потрапили в помаранчеву і червону зони (крім Херсонщини), і буде так само складно спланувати поїздку в інший регіон. У будь-який момент спалах захворюваності може внести корективи в розклад руху поїздів та літаків, а також роботу об'єктів індустрії гостинності.

Укрзалізниця, наприклад, в зимовий розклад вводить всього 1600 вагонів, що в два рази менше, ніж минулого року.

"В цілому, бізнес гостинності вже всюди дотримується необхідних заходів безпеки, чого не скажеш про наших громадян. Але це — як з закріпленні ременя безпеки... — каже експерт. — Зважуючи всі ризики і невизначеність в поширенні епідемії і прийнятті обмежень урядом, ми рекомендуємо планувати новорічні канікули або недалеко від місця проживання, або, якщо в інших регіонах, то незалежно від громадського транспорту".

Ліптуга нагадує, що Україна багата і різноманітна туристичними ресурсами і практично кожна область пропонує, на сьогоднішній день, цікаві продукти для внутрішнього туризму.

"Щороку з'являються нові об'єкти сільського та екологічного туризму, міські тури і екскурсії, нові музеї, туристичні атракції та фестивалі. При всій любові до Києва, Львову та Одеси, я рекомендую українцям дізнаватися свою країну і відвідувати всі інші регіони, навіть ті, які раніше здавалися їм абсолютно не туристичними, — радить він. — Краще, якщо тур буде організований професійним туроператором, який знає регіон і оптимізує час і витрати туристів так, щоб залишити кращі враження від новорічного відпочинку".

Нагадаємо, незважаючи на пандемію киянам обіцяють влаштувати новорічні свята.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини