Головна Новини Дозвілля подорожі Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися
commentss НОВИНИ Всі новини

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися

Сім чудес світу – це класичний список видатних творінь людства

5 липня 2020, 12:15 comments4053
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожна людина чула про 7 чудес світу — найвидатніших творінь людства, які вражали своєю красою і величчю. На превеликий жаль, з цих найдавніших чудес до сьогоднішнього дня вціліло лише одне — піраміда Хеопса, розташована в Гізі (Єгипет). Але команда Budget Direct змогла за допомогою комп'ютерного моделювання показати, як би виглядали ці шедеври, якби збереглися до наших днів.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися

Статуя Колоса

Ця гігантська статуя давньогрецького бога Сонця — Геліоса, яка стояла в портовому місті на Родосі, розташованому на однойменному острові в Егейському морі в Греції. Простояла статуя трохи більше півстоліття.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 2

Висячі сади Семіраміди

Пам'ятка розташована неподалік від Багдада (Ірак), і сьогодні її кам'яні руїни можуть вразити пересічного туриста хіба що своєю масштабністю. Проте історія свідчить про те, що споруда була одныэю з найпрекрасніших творінь людства.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 3

Олександрійський маяк

Місцеві жителі стверджували, що світ Олександрійського маяка спалював ворожі судна ще до їх наближення до берега, а якщо їм і вдавалося підійти до узбережжя, статуя Посейдона, яка знаходиться на куполі дивовижної конструкції, видавала пронизливий застережливий крик.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 4

Мавзолей в Галікарнасі

Дана архітектурна будова була споруджена в IV столітті до нашої ери в карійському місті Галікарнас. Карія — це історична область, яка в даний час знаходиться на території Туреччини, а древнє місто Галікарнас сьогодні називається Бодрум.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 5

Статуя Зевса в Олімпії

Єдине з Семи чудес світу, яке розташовувалося в материковій частині Європи (у місті Олімпія). Статуя Зевса була споруджена у V столітті до нашої ери. Вона була виготовлена із золота, дерева і слонової кістки, в так званій хрисоэлефантинній техніці.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 6

Храм Артеміди у Ефесі

Храм богині Артеміди був настільки великим, що відразу ж потрапив в список семи чудес світу античного світу. Його будівництво було завершено в 550 році до нашої ери. Перебував він у грецькому місті Ефесі на узбережжі Малої Азії, в даний час — близько міста Сельчук на півдні провінції Ізмір (Туреччина).

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 7

Піраміда Хеопса

Найбільша піраміда в світі добре збереглася до наших днів, тому туристи можуть без проблем помилуватися цим чудом світу. Правда, раніше її висота досягала 147 метрів, а зараз вона дорівнює 138. А ось вік піраміди оцінюється приблизно в 4500 років.

Як би виглядали сім чудес світу, якщо б вони збереглися - фото 8

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про які архітектурні чудеса світу мало хто знає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини