Головна Новини Дозвілля подорожі Відпустка на межі зриву: що зіпсує відпочинок туристам у Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Відпустка на межі зриву: що зіпсує відпочинок туристам у Європі

У Європі очікуються масштабні проблеми з авіарейсами цього літа

17 липня 2024, 16:46
Поділіться публікацією:

Туристичний сезон 2024 виявився повним сюрпризів. Крім інших проблем, мандрівникам слід готуватися до можливих масових скасування літніх авіарейсів через труднощі з авіадиспетчерськими службами та погодними умовами.

Відпустка на межі зриву: що зіпсує відпочинок туристам у Європі

У Європі очікуються масштабні проблеми з авіарейсами цього літа

У 2024 році туристична галузь нарешті повернулася до рівнів до пандемії, і багато хто чекав на можливість вільно подорожувати. Але радість була затьмарена низкою несподіваних проблем, починаючи з аномальної спеки та закінчуючи організаційними складнощами в авіації.

Едді Вілсон, керівник авіакомпанії Ryanair, розповів, що перші місяці літа пройшли досить гладко, із затримками менш як 10%. Проте за останні десять днів відбулося погіршення ситуації, пов'язане з нестачею персоналу та організаційними проблемами.

“Перші пару тижнів літнього сезону, квітень та травень пройшли досить добре. Це було менше 10%, тому ми змогли впоратися. Але протягом останніх 10 днів щось сталося з боку організації чи укомплектування персоналом. Ми, як і інші авіакомпанії, справлялися з 30% затримок диспетчерської служби”, – розповів Вілсон.

Експерти та представники туріндустрії радять мандрівникам брати до уваги ці обставини при плануванні літніх поїздок. Очікуються не лише затримки, а й скасування рейсів, що може серйозно змінити плани.

Раніше “Коментарі” писали, що 16 липня у 12 італійських містах встановлено найвищий рівень небезпеки через аномальну температуру повітря. Спека в деяких регіонах Італії сягає 40 градусів. Італійська влада зробила попередження, що така погода становить загрозу всьому населенню та туристам, а не лише хворим та ослабленим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини