Головна Новини Дозвілля подорожі Відпочинок закордоном: українцям нагадали правила виїзду з дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Відпочинок закордоном: українцям нагадали правила виїзду з дітьми

Туристичний потік цього року зросте через поступове зняття карантинних обмежень у низці країн

19 травня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

На початку туристичного сезону українцям варто заздалегідь потурбуватись про належне оформлення документів для подорожі з дітьми за кордон, щоб відпочинок не був зіпсований. Про правила виїзду з неповнолітніми нагадали у Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

Відпочинок закордоном: українцям нагадали правила виїзду з дітьми

Подорож закордон із дітьми: Фото: ДПСУ

Найпопулярніші країни для відпочинку українців поступово послаблюють карантинні обмеження. У зв’язку з цим прикордонники прогнозують зростання кількості подорожуючих закордон українських туристів.

"Звертаємо увагу громадян на необхідність належної підготовки усіх документів для перетинання державних кордонів обраних країн, особливо, якщо плануєте подорож із дітьми. Не варто забувати і про правила перетину кордону України", — зазначили в Держприкордонслужбі.

Для виїзду за кордон неповнолітнім українцям потрібен паспорт встановленого зразка. У разі подорожі закордон дитини з одним із батьків — нотаріально посвідчена згода іншого.

Не потрібна нотаріально посвідчена згода другого з батьків:

— якщо він іноземець або особа без громадянства;

— у разі тимчасового виїзду на строк до одного місяця за наявності рішення суду або органу опіки, у якому визначено місце проживання дитини з одним із батьків;

— за наявності довідки про заборгованість другого із батьків зі сплати аліментів за чотири місяці.

Торік через неналежно оформлені документи у виїзді з України відмовили 1270 неповнолітнім, з них 1000 — через відсутність нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. З початку цього року не пропустили за кордон понад 450 дітей, з яких 380 — через відсутні згоди другого з батьків.

Прикордонники закликали батьків подбати, щоб довгоочікувані канікули дітей не затьмарили неприємності, пов’язані із неналежним чином оформленими документами.

Раніше повідомлялось, що зараз українці можуть подорожувати у 107 країн світу.

Нагадаємо, міжнародні авіакомпанії призупинили польоти до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією військового конфлікту в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини