Головна Новини Дозвілля подорожі Вчений знайшов на Марсі змій і великих жуків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений знайшов на Марсі змій і великих жуків

Вчений витратив роки на вивчення фотографій поверхні Червоної Планети, зроблених марсоходами

13 квітня 2021, 04:00 comments1437
Поділіться публікацією:

Ентомолог Вільям Ромозер з Університету Огайо припустив, що на Марсі живуть великі жуки. Про це йдеться в статті вченого.

Вчений знайшов на Марсі змій і великих жуків

Марс (фото з відкритих джерел)

"Серед марсіанської фауни спостерігається очевидна різноманітність, схоже на земних комах. Жителів Марса можна інтерпретувати як вельми складні організми — на це вказує наявність крил, складна структура кінцівок і так далі", — пише Ромозер.

Вчений витратив роки на вивчення фотографій поверхні Червоної Планети, зроблених марсоходами. Він упевнений, що на багатьох з них відображені дивні структури, підозріло нагадують комах — як живих, так і скам'янілих. Більш того, деякі з силуетів, на його думку, підозріло нагадують змій.

Нагадаємо, міні-вертоліт Ingenuity, що належить національному управлінню США з аеронавтики і досліджень космосу — NASA, здійснив успішну посадку на Марсі. Про це агентство повідомило у своєму Twitter. "Приземлення вертольота MarsHelicopter підтверджено! Подорож у 293 мільйони миль — 471 мільйон кілометрів на борту NASAPersevere закінчилося останнім падінням на 10 см від живота марсохода на поверхню Марса сьогодні.

"Наступна віха? Пережити ніч", — йдеться в повідомленні NASA. Підкреслимо, що ровер Perseverance прибув на Марс 18 лютого. У польоті він перебував протягом семи місяців і за цей час прислав в агентство кілька знімків і записів з місця посадки на "червоній планеті".

Відзначимо, що раніше в NASA анонсували перший історичний політ на Марс після 11 квітня. Також в компанії повідомляли, що висота першого польоту складе 3 метри. Надалі вертоліт планують піднімати до 5 метрів. Цей апарат протягом доби повинен буде заряджати за допомогою сонячної панелі. Під час польотів на Марсі він буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини