Головна Новини Дозвілля подорожі Україна готується відкрити цивільні авіарейси – французький міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується відкрити цивільні авіарейси – французький міністр

Французький міністр Клеман Бон розповів, що українські чиновники працюють над можливістю повністю або частково відкрити повітряний простір для цивільних літаків в Україні.

27 квітня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр транспорту Франції Клеман Бон повідомив, що Україна працює над механізмом відкриття авіапростору для літаків цивільної авіації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Україна готується відкрити цивільні авіарейси – французький міністр

Україна готується відкрити повітряний простір. Фото з відкритих джерел

Французький міністр Клеман Бон запевняє, що українські пілоти проходять практику на симуляторах на території його країни, щоб у майбутньому відновити авіапольоти в Україні.

"Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше", — говорить Бон та додає, що без практики пілоти не матимуть права відновити свою роботу.

Французький урядовець підкреслив, що його країна допомагає у цьому питанні та сподівається на повне або часткове відкриття авіапростору найближчим часом. Клеман Бон додав, що українські чиновники працюють над цим питанням.

"Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють", — говорить міністр транспорту Франції та додає, що головною вимогою залишається безпека.

Нагадаймо, що Україна закрила повітряний простір для цивільних літаків 24 лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16. Він порівняв американський літак з іншими сучасними військовими винищувачами Mirage 2000 та Eurofighter.

Також "Коментарі" писали про те, на якому місці в списку потреб України знаходяться західні винищувачі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини