Головна Новини Дозвілля подорожі У відомих музеях світу заговорять українською
commentss НОВИНИ Всі новини

У відомих музеях світу заговорять українською

Невдовзі українською заговорять в римському Колізеї, у Ватикані, Версалі та у Лондонському Тауері

10 листопада 2020, 17:37
Поділіться публікацією:

Перша леді України повідомила, що у відомих музеях світу планують запровадити україномовні аудіогіди.  

У відомих музеях світу заговорять українською

Фото: Savita Travel

Під час відкриття Міжнародного онлайн-форуму культурної дипломатії Олена Зеленська повідомила про ряд домовленостей з культурними об’єктами по всьому світі. Відтак невдовзі в музеях Франції, Італії, Ізраїлю, Німеччини та Великої Британії український турист матиме можливість прослухати екскурсію на своїй рідній мові. 

Дружина Зеленського повідомила, що за пів року деякі музеї та галереї Австрії, Туреччині, Азербайджані та Латвії вже встигли запровадити україномовні аудіогіди. 

В музеях Чорногорії та Литві впровадження україномовної екскурсії до аудіогідів знаходиться на фінальній стадії. Як зазначила Олена Зеленська, в цих культурних закладах залишилося перекласти та озвучити частину інформації. 

Зазначається, що укладено домовленості з п'ятьма новими музеями в рамках проекту. Надалі співпраця триватиме з культурно-освітніми закладами Франції, Італії, Ізраїлю та Німеччини.

Перша леді розповіла про спільну роботу з ізраїльським Меморіальним комплексом історії Голокосту "Яд ва-Шем". Сторони знаходяться на фінальній стадії підготовки української версії аудіогіду. Їм залишилося доопрацювати технічні моменти, які залишилися після стадії перекладу.

Невдовзі українською заговорять в Колізеї, Ватикані та у Версалі. Запис українського аудіогіду згодом очікують і в Лондонському Тауері. 

В планах першої леді України охопити якомога більше музеїв та культурно-освітніх установ, аби в майбутньому туристи мали змогу прослухати екскурсію українською мовою в будь-якій точці світу. 

Нагадаємо, напередодні "Коментарі" повідомляли, про ТОП-20 туристичних точок України, які найчастіше шукають у Google. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини