Головна Новини Дозвілля подорожі Туризм в Чорногорії зазнає колосальних збитків через пандемію: власники готелів здають номери за безцінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Туризм в Чорногорії зазнає колосальних збитків через пандемію: власники готелів здають номери за безцінь

Дані туристичних агентств в Чорногорії стверджують, що сонячна країна вперше за сезон прийняла менш як 15 тисяч іноземних туристівDani turystychnykh ahent·stv v Cho

3 серпня 2020, 16:11
Поділіться публікацією:

Відсоток туристичного населення в Чорногорії вперше знизився на 92% в порівнянні з 2019 роком, що становить історичний максимум збитків для інфраструктури, спрямованої на відпочинок і розваги Про це повідомляють дані місцевого порталу Vijesti.me.

Туризм в Чорногорії зазнає колосальних збитків через пандемію: власники готелів здають номери за безцінь

Ресторатори та власники невеликих пабів у моря нарікають, що їхні заклади навіть у вихідні вечора заповнені лише наполовину, керівники готелів і господарі приватних квартир знизили ціни та пропонують регулярні знижки для мешканців, що знімають апартаменти подобово. Також без роботи залишаються і гіди, які стверджують, що центральні частини міст практично позбавлені гостей.

"Старе місто не було таким порожнім протягом десятиліть. Стара частина міста була найбільш відвідуваним місцем у літні місяці, а в цьому році повністю порожня. Майже ніхто не ходить вулицями, пляжами, ресторани порожні, музеї — теж без відвідувачів", — зазначається в повідомленні.

Згідно з даними туристичних агентств, Чорногорія за сезон прийняла до 15 000 туристів, що істотно вдарило по бюджету регіонів.

Причина такого занепаду одна — пандемія, яка продовжує завдавати критичні удари по економіці цілих країн і гаманцях пересічних громадян.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще в травні Всесвітня організація по туризму при ООН розповіла, як може вдарити пандемія коронавірусу по економіці світового туризму. Тоді мова йшла про зменшення числа туристів від 850 млн до 1,1 млрд осіб, втрати експортного виторгу від туризму від 910 до 1,2 трлн доларів, а також про скорочення 100-120 млн прямих робочих місць у сфері туризму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини