Головна Новини Дозвілля подорожі Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті

Протягом багатьох століть вуса вважалися символом мужності у багатьох народів

5 листопада 2020, 12:42 comments1735
Поділіться публікацією:

Чи багато ми бачимо сьогодні на вулиці чоловіків з вусами? Судячи з усього, ця мода потроху відходить. Але ще залишилися країни, жителі яких щиро прив'язані до своїх вусатих традицій і не збираються відмовлятися від них. Сьогодні ми розповімо тобі кілька цікавих фактів про найбільш вусаті народи планети.

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті

Самый усатые нации в мире

Індія

Згідно з дослідженням, до 80% чоловіків південної Індії мають вуса. В інших індійських регіонах відповідний відсоток вусанів незначно менший. В індійській культурі вуса з незапам'ятних часів є символом мужності.

Мексика

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті - фото 2

Єдина не азіатська нація в цьому списку. Традиція носити вуса — це данина поваги свободі, уособленням якої є вусаті лідери Мексиканської революції початку минулого століття Еміліо Сапата і Панчо Вілья. Свою роль відіграє і любов до вусанів з боку більшості мексиканок.

Пакистан

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті - фото 3

У цій вкрай релігійній країні носіння вусів продиктоване ісламською традицією. Також пакистанці по культурі, темпераменту і історії дуже близькі до індійців — неперевершених вусачів.

Туреччина

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті - фото 4

На противагу сучасним тенденціям в розвиненому світі, чоловіче населення Туреччини вперто зберігає своє поклоніння перед вусами. І відсоток турецьких вусанів все ніяк не зменшується. Вуса для турків — це важливий символ мужності.

Іран

Топ-5 найбільш вусатих націй на планеті - фото 5

Іранці ставляться до вусів і бороди дуже дбайливо. Цьому сприяють вікові релігійні та культурні традиції. Зрозуміло, тон задають іранські аятоли і президент країни Ахмадінежад, які носять повні бороди і вуса.

Задумайся, а може вуса і на тобі виглядали б непогано і ти станеш тим, хто поверне цю моду в нашу країну? Як не крути, а запорізькі козаки вельми шанобливо ставилися до своїх вусів. Також видання "Коментарі" розповість  про п'ять країн, які повинен відвідати кожен чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини