Головна Новини Дозвілля подорожі Синоптики назвали ідеальну температуру води для купання
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики назвали ідеальну температуру води для купання

В Україні вже зовсім скоро почнеться купальний сезон

26 травня 2021, 22:47
Поділіться публікацією:

Перед стартом пляжного сезону фахівці нагадали про температурні режими. Дізнайтеся, наскільки має прогрітися водойма, щоб купатися в ній було комфортно.

Синоптики назвали ідеальну температуру води для купання

Погода (фото з відкритих джерел)

В Україні вже зовсім скоро почнеться купальний сезон. Коли краще їхати на відпочинок і за якої температури води купатися, розповів Український гідрометцентр на своїй сторінці у Facebook.

від 9 до 13 ℃ - крижана вода. Це варіант тільки для дуже загартованих людей.

від 14 до 17 ℃ - загалом підходить для загартованих людей. Вода ще прохолодна і тривалі запливи за такої температури навряд чи вдасться здійснити.

від 18 до 22 - температура в цій градації вже є більш комфортною для купання. Така вода "бадьорить" і загалом підходить для досить тривалих запливів.

від 22 до 24 ℃ - оптимальна і комфортна температура води, навіть якщо ви мерзнете.

від 25 до 27℃ - такі температури є ідеальними для моря, за відчуттями така вода здається дуже теплою. Але якщо говорити про прісні водойми, то за таких температур у них починають активно розмножуватися хвороботворні мікроорганізми, тому купання в них є небажаним.

Нагадаємо, згідно з даними Укргідрометцентру в деяких областях України пройдуть дощі. Також синоптики прогнозують незначне похолодання. Зокрема, фахівці очікують зливи в західній частині країни. Температура при цьому знизиться до 18-20 градусів зі знаком "плюс".

У південних регіонах завтра також очікується дощова погода, однак вдень температура повітря буде коливатися в межах 23-26 градусів вище нуля. На півночі України має бути сухо, але хмарно. Стовпчик термометра вдень покаже 22-25 градусів, а до вечора температура опуститься до 10-12 градусів зі знаком "плюс".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини