Головна Новини Дозвілля подорожі Райський пляж, на якому з’являються людські кістки та черепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Райський пляж, на якому з’являються людські кістки та черепи

Тисячі відпочивальників приїжджають у заморський департамент Франції острів Гваделупа, де на пляжах можуть зустріти людські останки.

10 січня 2024, 18:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На карибському острові Гваделупа є популярний пляж Raisins Clairs з темним минулим. На території пляжу час від часу з’являються людські кістки.

Райський пляж, на якому з’являються людські кістки та черепи

Пляж на Карибських островах Raisins Clairs. Фото з відкритих джерел

Уявіть собі відпочинок на екзотичному популярному острові: сонце, море, пальми, пісок та... кістки з черепами. Саме на пляжі Raisins Clairs на острові Гваделупа кілька останніх десятиліть туристи постійно натрапляють на людські рештки та ознаки поховання: кістки, зуби, черепи, цвяхи від труни та ошийник. Довгий час ніхто не міг пояснити, чому ці речі постійно виринають з піску.

Однак у 2013 році сильний шторм змив частину берега і оголосив ймовірне кладовище рабів, яке, за попередніми підрахунками, містить 500-1000 могил. Департамент культури Гваделупи у наступні роки провів кілька археологічних експедицій. Під час розкопок на пляжі дослідники виявили нові людські рештки та встановили, що загиблі мали африканське походження та були поховані на пляжі у 18-19 століттях.

У 2015 році новий шторм оголив ще більше людських останків, а також заподіяв значної ерозії пляжу. Частину знахідок було відправлено у місцевий музей, тоді як інша й досі лишається в пісках. Місцева влада укріпила пляж від ерозії та поставила таблички з місцем знаходження ймовірного цвинтаря рабів. Попри це люди, які відпочивають на пляжі Raisins Clairs час від часу продовжують натрапляти на людські кістки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Венеція змінює правила для туристів. Які нові обмеження чекають на мандрівників.

Також "Коментарі" писали про 10 європейських міст, які слід відвідати взимку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини