Головна Новини Дозвілля подорожі Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО)

У Єгипті археологи, які проводили розкопки під стародавнім храмом, виявили довгий тунель, який у минулому дарував воду тисячам людей.

17 листопада 2022, 14:12 comments2432
Поділіться публікацією:

Унікальна знахідка була зроблена спільною групою єгипетських та домініканських археологів під час розкопок під храмом у стародавньому місті Тапосиріс Магна, на захід від Олександрії.

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО)

Тунель під єгипетським храмом/ Фото: Фейсбук

Так, вченим вдалося виявити тунель, який має довжину понад 1300 метрів. Як виявилося, ця споруда забезпечувала водою тисячі людей, які проживали на даній території під час її розквіту.

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО) - фото 2

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства туризму та старожитностей Єгипту у Фейсбуці.

Зазначається, що архітектура стародавнього храму Тапосиріс Магна є дуже складною та розгалуженою, а деякі його частини занурені під воду.

Крім цього, будова неодноразово страждала від землетрусів, які значно її пошкодили.

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО) - фото 3

Тунель в Тапосирис Магна належить до птолемейського періоду — він був побудований ще до того, як Олександр Великий захопив Єгипет у 332 році до нашої ери. На момент будівництва тунелю в Тапосиріс Магні проживало від 15 000 до 20 000 осіб. Він був побудований під храмом на честь Осіріса — давньоєгипетського бога підземного світу та Ісіди — єгипетської богині, дружини Осіріса та матері Гора.

Стародавні єгипетські будівельники збудували тунель заввишки 2 метри на глибині близько 20 метрів під землею. Цю споруду археологи вважають "одним із важливих інженерних досягнень давнини".

Повідомляється, що в тунелі було виявлено загадкові артефакти, а саме — дві алебастрові голови: одна з них, ймовірно, зображує короля, а інша — якогось високопосадовця. Особи, що стали прототипами фігурок, не встановлені. У тунелі також знайшли монети і залишки статуй єгипетських божеств.

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО) - фото 4

Цікаво, що під час попередніх розкопок, які проходили на території даного храму, археологам вдалося виявити скарб монет, викарбуваних із зображенням Клеопатри VII. На даний момент, розкопки в Тапосиріс Магні та аналіз артефактів з цього місця тривають.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Іспанії виставили на продаж ціле поселення. На даний момент поселення включає 44 житлові будинки, а також церкву, готель, школу, громадський басейн і навіть казарми. Усі будівлі порожні.

Читайте також: В Україні очікується новий спалах коронавірусу: названо дату.

Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО) - фото 5




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини