Головна Новини Дозвілля подорожі П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати

За яскравою екзотичною подачею часом ховається небезпека

21 жовтня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Подорожуючи в інші країни, ми із задоволенням знайомимося з новими традиціями, культурою, пам'ятками, а також національною кухнею. І часто туристам пропонують незвичайні делікатеси, які дуже привабливі на вигляд, але можуть приховувати небезпеку. Списком таких страв поділилося видання Adme.

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати

Скорпена

Риба-скорпена має незвичайний вигляд і унікальне забарвлення. А ще вона користується великою популярністю серед любителів екстремальної кухні. Її м'ясо відрізняється приємним смаком і нагадує крабове, але в шипах скорпени міститься отрута. Приготувати її правильно може тільки професійний кухар, так що замовляти її варто тільки в перевірених ресторанах.

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати - фото 2

Ескамолес

Це традиційне мексиканське блюдо, головним інгредієнтом якого є яйця великих отруйних мурах, які живуть в коренях агави. На смак вони нагадують горіх, а по консистенції — сир. При недобросовісному готуванні, яйця тушать разом з мурахами, і в цьому полягає найбільша небезпека для туристів. Так, що від такого делікатесу краще відмовитися.

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати - фото 3

"Гнилий сир" Casu Marzu

Цей сир є місцевим делікатесом Сардинії. Він славиться своїм особливим смаком і м'якістю, які надають йому личинки сирної мухи. Але під час дегустації не прибрані "сировари" підстрибують і можуть потрапити в око. А якщо їх випадково проковтнути, це викличе проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати - фото 4

Акі

Це національний фрукт Ямайки, який відрізняється рядом дивних і небезпечних властивостей. Його плоди необхідно збирати в певний період. Якщо вони недостиглі або, навпаки, переспілі, то отруйні для організму. Дегустатори ризикують отримати "ямайський блювотний синдром".

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати - фото 5

"Столітні яйця"

У Китаї туристам можуть запропонувати популярну закуску — сунхуадань. Це качині яйця, які на 100 днів залишають в золі, а потім подають на стіл. Виглядає страва ефектно і незвично, але запах може зіпсувати все враження. Якщо у вас "залізний" шлунок, тоді можна ризикнути й скуштувати делікатес.

П'ять екзотичних делікатесів, які краще не куштувати - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які десерти варто спробувати, подорожуючи світом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини