Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Подорожуючи в інші країни, ми із задоволенням знайомимося з новими традиціями, культурою, пам'ятками, а також національною кухнею. І часто туристам пропонують незвичайні делікатеси, які дуже привабливі на вигляд, але можуть приховувати небезпеку. Списком таких страв поділилося видання Adme.
Скорпена
Риба-скорпена має незвичайний вигляд і унікальне забарвлення. А ще вона користується великою популярністю серед любителів екстремальної кухні. Її м'ясо відрізняється приємним смаком і нагадує крабове, але в шипах скорпени міститься отрута. Приготувати її правильно може тільки професійний кухар, так що замовляти її варто тільки в перевірених ресторанах.
Ескамолес
Це традиційне мексиканське блюдо, головним інгредієнтом якого є яйця великих отруйних мурах, які живуть в коренях агави. На смак вони нагадують горіх, а по консистенції — сир. При недобросовісному готуванні, яйця тушать разом з мурахами, і в цьому полягає найбільша небезпека для туристів. Так, що від такого делікатесу краще відмовитися.
"Гнилий сир" Casu Marzu
Цей сир є місцевим делікатесом Сардинії. Він славиться своїм особливим смаком і м'якістю, які надають йому личинки сирної мухи. Але під час дегустації не прибрані "сировари" підстрибують і можуть потрапити в око. А якщо їх випадково проковтнути, це викличе проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Акі
Це національний фрукт Ямайки, який відрізняється рядом дивних і небезпечних властивостей. Його плоди необхідно збирати в певний період. Якщо вони недостиглі або, навпаки, переспілі, то отруйні для організму. Дегустатори ризикують отримати "ямайський блювотний синдром".
"Столітні яйця"
У Китаї туристам можуть запропонувати популярну закуску — сунхуадань. Це качині яйця, які на 100 днів залишають в золі, а потім подають на стіл. Виглядає страва ефектно і незвично, але запах може зіпсувати все враження. Якщо у вас "залізний" шлунок, тоді можна ризикнути й скуштувати делікатес.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які десерти варто спробувати, подорожуючи світом.
Новини