Головна Новини Дозвілля подорожі Новий прийом шахраїв у соцмережах у розпал туристичного сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий прийом шахраїв у соцмережах у розпал туристичного сезону

Не потрапіть на гачок: як розпізнати фейкові акаунти авіакомпаній

14 червня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

З настанням літнього сезону подорожей експерти дзвонять на сполох про новий вид кібершахрайства, націлений на пасажирів великих авіаліній. Через завантаженість аеропортів та загальну метушні, випадки скасування рейсів, втрати багажу або інші непередбачені обставини стають ґрунтом для шахраїв, які використовують соцмережі для своїх афер.

Новий прийом шахраїв у соцмережах у розпал туристичного сезону

Як уникнути кібершахрайства в соцмережах: поради від експертів

За інформацією розслідування порталу Which?, аферисти активно вишукують у соцмережах скарги чи сполучення пасажирів, розчарованих у сервісі авіакомпаній. Вони заманюють жертв, видаючи себе за співробітників авіакомпаній, та використовують логотипи реальних перевізників у своїх профілях для надання законності своїм діям.

Недавній експеримент, проведений журналістом Which?, показав, наскільки швидко та агресивно можуть діяти ці фейкові облікові записи. Після залишеного коментаря про затримку рейсу Wizz Air у соцмережі X, журналіст майже миттєво отримав відповіді від двох підроблених облікових записів, які запропонували "передати питання до відповідного відділу". Однак, подальше спілкування перекинулося в WhatsApp, де шахраї намагалися вивудити особисті дані та запропонувати перейти на фішингові сайти.

Ці кіберзлочинці не лише вклинюються в існуючі діалоги між пасажирами та авіакомпаніями, а й пропонують жертвам завантажити шахрайські платіжні програми під приводом вирішення їхніх проблем.

Експерти наполегливо рекомендують пасажирам виявляти підвищену увагу при спілкуванні в соцмережах та насторожено ставитись до пропозицій допомоги. Важливо перевіряти співрозмовника, уникати переходу за підозрілими посиланнями та не надавати особисті дані до підтвердження справжності співрозмовника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини