Головна Новини Дозвілля подорожі Названо найкращі гастростолиці Європи за версією uSwitch
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращі гастростолиці Європи за версією uSwitch

Британський сервіс порівняння цін Uswitch склав рейтинг найкращих міст, які потрібно відвідати гурманам

28 жовтня 2021, 00:55
Поділіться публікацією:

Гастрономічний туризм розвивається по всьому світу, і команда британського сервісу порівняння цін Uswitch вирішила скласти рейтинг найкращих європейських міст, які обов'язково потрібно відвідати гурманам.

Названо найкращі гастростолиці Європи за версією uSwitch

Гастростолиці Європи (фото з відкритих джерел)

Під час підготовки списку експерти користувалися даними з сайту TripAdvisor. Саме там вони шукали міста, де найбільше ресторанів із високим рейтингом. При цьому враховувалася наявність ресторанів із вегетаріанською кухнею, кафе, паби, фастфуд-закладу та бранч-ресторани.

Також для кожного міста була розрахована середньозважена оцінка з урахуванням кількості ресторанів та відгуків. Столицею гастротуризму у Європі назвали Афіни. У межах міста знаходиться понад 1000 закладів, а на околицях їх ще більше. Обід тут у середньому коштує близько 19 доларів.

На другому місці – Белград, де також чудовий вибір для гурманів. У столиці Сербії багато пабів з високими оцінками, а їжа в середньому дешевша, ніж в Афінах – 18,48 долара.

Замикає трійку переможців Софія. Це одне з найкращих місць для любителів фастфудів, але й інші місцеві кафе теж здобули досить високі оцінки.

Також у топ-10 увійшли:

— Тірана (Албанія)

— Валлетта (Мальта)

— Лісабон (Португалія)

— Вільнюс, Литва)

— Братислава (Словаччина)

— Загреб (Хорватія) та Бухарест (Румунія).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що страви національної кухні цікавлять практично кожного туриста, який відвідує нове місто. Туристичні оператори навіть складають спеціальні гастрономічні тури, щоб догодити мандрівникам-гурманам. Шеф-кухарі з різних країн склали рейтинг тих міст, які не потрапляють у поширені пропозиції, але, проте, мають самобутню та цікаву кухню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини