Головна Новини Дозвілля подорожі Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн

5 найкрасивіших водоспадів України, які варто побачити на власні очі

12 квітня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Україна відома своїми мальовничими краєвидами та природною красою. Серед них особливе місце займають водоспади, які приваблюють туристів своєю унікальною здатністю поєднувати воду та камінь у величні та захоплюючі панорами. У цій статті ми розглянемо п'ять найкрасивіших водоспадів України, які варто відвідати кожному поціновувачу природи.

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн

Найвражаючі водоспади України

1. Шипіт

Перебуваючи у Пилипці Закарпатської області, водоспад Шипіт є одним із найбільш відвідуваних та улюблених туристами. Вода тут падає каскадами з висоти 14 метрів, створюючи приголомшливе видовище, особливо навесні та після дощів. Оточений лісом, Шипіт не тільки тішить око, а й служить місцем проведення різноманітних фестивалів та народних гулянь.

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн - фото 2

2. Манявський водоспад

Цей водоспад розташований у Карпатах, біля монастиря Манявський Скит. Вода падає з висоти 20 метрів, що робить його одним із найвищих в Україні. Манявський водоспад оточений легендами та історіями, що додає йому таємничості та приваблює ще більше туристів.

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн - фото 3

3. Буки

Водоспад Буки знаходиться в скелястій місцевості на річці Горинь і є одним із найбільш фотографованих в Україні. Завдяки своєму унікальному розташування та доступності, він приваблює безліч відвідувачів, які бажають насолодитися його красою та зробити незабутні знімки.

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн - фото 4

4. Водоспад Джур-Джур

Джур-Джур, що знаходиться в Криму, вважається одним із найпотужніших і мальовничих водоспадів не тільки на півострові, а й у всій Східній Європі. Вода у водоспаді ніколи не замерзає, завдяки чому він зберігає свою красу цілий рік. Цей водоспад відомий своїми багатоступінчастими каскадами, якими вода спускається з гірської річки Улу-Узень.

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн - фото 5

5. Гуркало

Серед гір Станіславського масиву ховається водоспад Гуркало, висота якого сягає майже 30 метрів. Це одне із найбільш захоплюючих та менш досліджених місць у Карпатах. Вода тут падає стрибками та бризками, створюючи фантастичні водяні хмари

Найкрасивіші водоспади України: Подорож мальовничими куточками країн - фото 6 .

Ці п'ять водоспадів є лише малою частиною природної спадщини України, але кожен з них має свою унікальну історію та красу, які роблять їх обов'язковими для відвідування. Плануючи поїздку до одного з цих чудових водоспадів, можна не тільки насолодитися чудовими краєвидами, але й дізнатися більше про культуру та традиції регіону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини