Головна Новини Дозвілля подорожі На Канарських островах люди вийшли на протести через туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

На Канарських островах люди вийшли на протести через туристів

Жителям Канарських островів набридли туристи

сьогодні, 17:57
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Тисячі мешканців Канарських островів вийшли на вулиці, протестуючи проти надмірного туризму, який, на їхню думку, виснажує природні ресурси архіпелагу та підвищує вартість життя. Мітингувальники закликали до обмеження відвідувачів і кращого управління туристичною індустрією.

На Канарських островах люди вийшли на протести через туристів

Протести на Канарських островах. Фото: Andres Guiterez/SOLARPIX.COM

Канарські острови є одним із найпопулярніших туристичних напрямків у світі, які у 2023 році відвідало  понад 14 мільйонами мандрівників. Однак місцеві жителі все більше висловлюють невдоволення через масовий туризм. На їхню думку, великі готельні мережі отримують надприбутки, тоді як місцеві мешканці стикаються з високими цінами на житло, зростанням вартості життя та загрозою бідності. Це підтверджують дані Європейської мережі боротьби з бідністю, яка вказує, що близько третини жителів островів мають фінансові труднощі.

Як наслідок мітингувальники пропонують введення туристичного збору, обмеження кількості туристів, контроль над ринком нерухомості та справедливий розподіл доходів від туризму. Туризм приносить приблизно 36% ВВП Канарських островів, і близько 40% населення працюють у цій галузі. Голова регіонального уряду Фернандо Клавіхо наголосив, що зміни в туристичній політиці можуть мати серйозні економічні наслідки, оскільки архіпелаг залежить від прибутків від туристів.

Протести відбулися в основних туристичних місцях на Канарських островах, зокрема на Тенерифе, Гран-Канарії, Лансароте, Фуертевентурі та Ла-Пальмі. За даними урядових джерел, в акціях протесту взяли участь близько 10 тисяч людей, хоча організатори кажуть про участь 30 тисяч. 

У квітні цього року на протести вийшло майже 60 тисяч жителів Канарських островів. Крім Канарських островів протести проти масового туризму відбулися останніми місяцями в різних частинах Іспанії, зокрема: в Барселоні, Малазі та Майорці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в турецькому місті відбулись протести через наплив росіян.

Також "Коментарі" писали про приховані куточки Європи, які не помічають туристи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини