Головна Новини Дозвілля подорожі Море його поглинає: курортне місто Бразилії йде під воду (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Море його поглинає: курортне місто Бразилії йде під воду (ФОТО)

Місто Атафона, розташоване на північ від Ріо-де-Жанейро, йде під воду і всьому вину глобальне потепління

20 лютого 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Приморське місто Атафона, яке розташоване на півночі бразильського штату Ріо-де-Жанейро, поглинає океан. Місцевим мешканцям доводиться залишати свої будинки та шукати новий притулок.

Море його поглинає: курортне місто Бразилії йде під воду (ФОТО)

У Бразилії йде під воду курортне місто / Фото: AFP

Відомо, що з кожним роком ситуація у регіоні ускладнюється, внаслідок ерозії було затоплено вже понад 500 будинків та рівень моря продовжує підвищуватися. Раніше в курортну місцевість з'їжджалися юрби туристів, тому що вздовж піщаного узбережжя Атлантичного океану було збудовано готелі, зони відпочинку та інші заклади, які забезпечувало мандрівникам гарний відпочинок. Але зараз ця локація стає містом примарою, оскільки море повільно її поглинає.

Річ у тому, що місто Атафона розташоване біля великого лиману, де зливаються річки та моря, відповідно, основними видами економічної діяльності в регіоні були риболовля та туризм. Але зростаючі припливи посилили деградацію земель, ще 1960-х роках на місцевості були помітні ознаки берегової ерозії.

Більш того, ситуацію ускладнює і глобальне потепління, рівень світового океану піднявся на 20 сантиметрів від початку XX століття. В Атафоні Атлантичний океан підіймається в середньому на 6 метрів на рік.

Але це не єдина проблема місцевих жителів, бо у місті ще скоротився видобуток корисних копалин, сільського господарства та інших видів діяльності.

Місцева влада розглядає кілька способів, щоб запобігти ерозії, але поки що жодних конкретних рішень не було прийнято. Більшість мешканців починають залишати свої будинки, хоч і сподіватися, що місто вдасться зберегти.

Море його поглинає: курортне місто Бразилії йде під воду (ФОТО) - фото 2
Море його поглинає: курортне місто Бразилії йде під воду (ФОТО) - фото 3
Фото:
AFP / rafaelduartephotography

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які території України надалі підуть під воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини